«Με σωστό προγραμματισμό και πίστη στην αξία της περιοχής μπορούμε να πετύχουμε πολλά». Αυτό ήταν το μήνυμα που υπογραμμίστηκε στην ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Ζηρού και της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας, με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η φάση του Θεματικού Φεστιβάλ «Ο Δρόμος των Λιμνών». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φιλιππιάδα και πέρα από τις εισηγήσεις αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Τσώλης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και ο Κωνσταντίνος Παπαδήμας μέλος της επιτροπής διοργάνωσης του “ZEROFESTIVAL”. Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ενημέρωσε για τις Δράσεις του Έργου, ενώ παρουσίασε το πλάνο προβολής και ανάπτυξης της περιοχής της λίμνης Ζηρού και της παραλίμνιας περιοχής. Συντονιστής της εκδήλωσης ο Χρήστος Γκάρτζιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Ζηρού.

Οι Στράτος Ιωάνου και Νίκος Καλατζής παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με επίκεντρο τη λίμνη Ζηρού και τον ποταμό Λούρο, ενώ οι Κ. Τσώλης και Κ. Παπαδήμας περιέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα του τουρισμού, θέτοντας παράλληλα κάποιους στόχους για το μέλλον. Με το πέρας της εκδήλωσης πυροδοτήθηκε –όπως προαναφέραμε- μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και πολιτών, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Εκείνο που τονίστηκε απ’ όλους τους ομιλητές ήταν η ανάγκη να υπάρξει πίστη στην αξία της περιοχής η οποία είναι σημαντική και μέσα από την οργανωμένη και συστηματική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (φυσικό κάλος, πρωτογενής και παραγωγικός τομέας, μνημεία κλπ) μπορεί να επέλθει τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα -Ιταλία 2007 -2013».

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού Νικόλαου Καλαντζή και του αντιδημάρχου Χρήστου Γκάρτζιου, την ημερίδα παρακολούθησαν: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Χασίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαβασιλείου και Ζήκος Ρεμπής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτριος Πάντος, Χρήστος Πότσιος, Θεόδωρος Κάλης, Απόστολος Γιολδάσης Απόστολος, Μαρία Γάλλιου και Αναστασία Καραπάνου, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων και Συλλόγων και αρκετοί πολίτες.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)