Δυστυχώς απ’ ότι φάνηκε στη συζήτηση στη βουλή, η ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ και της «αριστερής πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι οριστική και με τον τρόπο αυτόν μπαίνει ένα τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς στη συζήτηση στη βουλή δεν αποφεύχθηκαν οι ακρότητες μεταξύ των διαφωνούντων, κάτι που δεν αντανακλά στους όρους που έχουν θέσει οι ψηφοφόροι του κόμματος της αριστεράς, οι οποίοι πολύ θα ήθελαν η αποχώρηση της αριστερής πλατφόρμας του Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η οριστική διακοπή των σχέσεών του με το κόμμα αυτό, να ήταν «βελούδινη», όπως ταιριάζει σε ανθρώπους που πορεύτηκαν από κοινού επί πολλά χρόνια.

Δεν είναι έγκλημα οι διαφορετικές απόψεις, όταν αυτές εκφράζονται με κόσμιο τρόπο, ακόμα και όταν καταψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που πραγματικά είναι πολύ σκληρό για τα μέτρα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περνάει πολύ δύσκολα εδώ και πέντε χρόνια. Φυσικά και ο καιρός θα δείξει από ποιά πλευρά είναι το δίκιο. Και δεν θα πρέπει καμία πλευρά να μετράει την «αριστεροσύνη» της άλλης με το υποδεκάμετρο και να θεωρείται ότι ο πρωθυπουργός μπορούσε να κάνει αλλιώς και δεν το έπραξε, γιατί ενσωματώθηκε στο σύστημα.

Και αφού το διαζύγιο των δύο πλευρών είναι οριστικό, δεν μένει παρά σε εύθετο και πάντως στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές, οι οποίες και θα αναδείξουν το κόμμα που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών να κυβερνήσει. Δεν καταλαβαίνει η κοινή γνώμη την προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλές πλευρές να υπάρξει κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», με τη συμμετοχή των συστημικών κομμάτων σ’ αυτήν. Ευτυχώς όλοι όσοι συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, είναι άνθρωποι οι οποίοι παρά τα πιθανά λάθη τους, ξέρουν τους πόνους της κοινωνίας. Μιάς κοινωνίας όμως που τουλάχιστον για την ώρα δεν βλέπει ότι μπορεί κάποιος άλλος να κυβερνήσει.

Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στην οποία την έχει οδηγήσει η ρήξη της αριστερής πλατφόρμας με την πλειοψηφία του κορμού του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος που θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)