● Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων (Α΄ και Β΄ κατηγορίας) και του Κυπέλλου της σεζόν 2015-2016. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Α΄ κατηγορία, η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς από φέτος όλα τα ματς θα πρέπει να διεξάγονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα. Αλλαγή που συζητείται είναι αυτή που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από την μη παρουσία γιατρού σε αγώνα. Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν μεριμνήσει για την παρουσία γιατρού στον εντός έδρας αγώνα της, δεν θα χάνει το ματς στα χαρτιά (όπως συνέβαινε πέρυσι), αλλά θα αναγκάζεται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ (ο αγώνας θα ξεκινάει χωρίς γιατρό). Η τελευταία σημαντική τροποποίηση, είναι αυτή που σχετίζεται με τα πλέι άουτ. Η 11η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και πρώτη στην σειρά εισόδου στα πλέι άουτ, θα πριμοδοτείται με έναν επί πλέον βαθμό που θα προστίθεται στο άθροισμα  των βαθμών που θα έχουν προκύψει από την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Στο θέμα των «μικρών» ηλικιακά ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, δεν επήλθε καμία αλλαγή, κάτι που σημαίνει ότι και τα νέα σεζόν οι ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν δύο παίκτες κάτω των 20 ετών στους πρώτους 11. Για το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016, «μικροί» θα λογίζονται οι γεννημένοι από 1/1/1995 και μετά.

 

● Οι κληρώσεις του αγωνιστικού προγράμματος στα δύο πρωταθλήματα και τον θεσμό του κυπέλου, θα γίνουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7 το βράδυ, στα γραφεία της Ένωσης. Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου. Τα μας της πρώτης φάσης του κυπέλλου θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Τέλος, το φετινό Σούπερ Καπ, ο αγώνας δηλαδή για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή (ανάμεσα στον πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας Αχέροντα Καναλακίου και τον Κυπελλούχο Θρίαμβο Λούρου) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

 

● Δεκαέξι είναι οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ενώ 23 είναι μέχρι στιγμής εκείνα τα σωματεία που μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Πέρα από τα ονόματα των ομάδων που θα βρεθούν στα δύο πρωταθλήματα, μέσω της προκήρυξης γνωστοποιήθηκαν ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Β΄ κατηγορία και όλα τα σενάρια υποβιβασμού από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν θα εξαρτηθεί από την τύχη των ομάδων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας που θα πάρουν μέρος στην Γ΄ Εθνική, αλλά και από το τι θα κάνει ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας στα μπαράζ για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Τα σενάρια υποβιβασμού από την «μεγάλη» κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας στην «μικρή» είναι τα ακόλουθα:

- Στην περίπτωση που υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Ένωσης από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην περίπτωση που υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία της Ένωσης από την Γ’  Εθνική Κατηγορία και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις πέντε (5) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην περίπτωση που υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Ένωσης από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην περίπτωση που υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία της Ένωσης από το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην περίπτωση που εν υποβιβαστούν τα δύο (2) σωματεία της Ένωσης από τη Γ΄ κατηγορία και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν της τρεις (30 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην περίπτωση που δεν υποβιβαστούν τα δύο (2) σωματεία της Ένωσης από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία και ανέλθει ο πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις από την Β΄ κατηγορία ανέρχονται στην Α΄ τρεις (3) ομάδες. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου ανέρχεται απ’ ευθείας, ενώ η τρίτη ομάδα θα προκύψει έπειτα από τους αγώνες των pley-of μεταξύ των δευτεραθλητριών και τριταθλητριών των δύο ομίλων.

ΣΑ-ΒΙ

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)