Η αποδοχή της κυβέρνησης της ρύθμισης για το χρόνο διατήρησης του γάλακτος από το σημερινό 7ήμερο στο 11ήμερο, θα αποτελέσει πλήγμα για τους κτηνοτρόφους, ενώ δεν πρόκειται να μειώσει την τιμή του γάλακτος στα σούπερ μάρκετ, τα οποία όμως θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ακόμα περισσότερο χρήμα, αφού ανεμπόδιστα θα μπορούν να εισάγουν το γάλα.

Οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είδαν να μειώνονται αισθητά τα κέρδη τους, σε σημείο που πολλοί να εγκαταλείπουν το επάγγελμα, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την παράταση του χρόνου του φρέσκου γάλακτος. Αντίθετα έχουν να κερδίσουν οι αεριτζήδες, οι οποίοι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να πέσουν οι τιμές, αλλά αντίθετα να αυξηθούν, ενώ οι κτηνοτρόφοι από την άλλη βλέπουν ότι παραμένει η ίδια τιμή στο γάλα τους και ενώ αυτοί πουλάνε περίπου 0,35 λεπτά το κιλό στον καταναλωτή φτάνει στο ένα ευρώ και παραπάνω.

Το έχουμε ξαναγράψει. Θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα που είναι και η κτηνοτροφία. Και όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει να βρει τους τρόπους ώστε να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο επάγγελμα, πριν είναι αργά και η χώρα μας αναγκαστεί να εξαρτά την οικονομία της και στην εισαγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Και με την αύξηση του χρόνου διατήρησης του γάλακτος, δεν πετυχαίνει τη στήριξη της κτηνοτροφίας. Το αντίθετο.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)