● Η Φώφη που έγινε και αρχηγός του ΠαΣοΚ μίλησε και είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν αξιοποίησε το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε και καταφεύγει στις εκλογές και -κατ’ αυτήν- η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη.

 

- Δεν φαντάζομαι να εννοούσε η Φώφη ότι ήθελε να πάρει κανένα υπουργείο. Το πιθανότερο είναι να φοβάται τις εκλογές γιατί αυτές έχουν σχέση με τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι ψηφοφόροι.

- Οι οποίοι, απ’ ό,τι λένε οι γνωρίζοντες, τηρούν αποστάσεις από το ΠαΣοΚ, του οποίου τη δόξα γνώρισαν επί 40 χρόνια.

● Ότι του Τατσιόπουλου μάλλιασε η γλώσσα να λέει συνέχεια για τη συμπαιγνία του Τσίπρα με το Λαφαζάνη το ήξερα και δεν είμαι από εκείνους –τους λίγους- που να διατηρώ κάποια αμφιβολία γι’ αυτό.

- Τον άνθρωπο τον παραδέχομαι για τον επιπρόσθετο λόγο ότι προκειμένου να άρει τις αμφιβολίες που έχουν μερικοί για το παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη του λαού οι δυό πρωταγωνιστές, παραθέτει απόσπασμα από την ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της αριστερής πλατφόρμας, του Λαφαζάνη δηλαδή.

- Και στην οποία αναφέρεται ότι «τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, δεν επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να ανακόψουν τη μνημονιακή της πορεία».

- Τι να πω. Το μεγαλείο του ανδρός είναι δεδομένο. Και μπράβο του που «ξεστραβώνει» το κοσμάκη μπροστά στη μεγάλη συμπαιγνία που παίζεται σε βάρος του και πίσω από τις πλάτες του.

- Έστι δε Τατσιόπουλος, ο άνθρωπος που –κατά δήλωσή του- πήδηξε τη μισή Αθήνα (για την άλλη μισή δεν ξέρω, αλλά λένε ότι την πήδηξε κάποιος περισπούδαστος ηθοποιός) και ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Λαφαζάνη και τον Τσίπρα.

- Ίσως γ’ αυτό να γνωρίζει τη συμπαιγνία των δύο πολιτικών ανδρών.

● Μη ξεχάσω να σας γράψω ότι για τις εκλογές μίλησε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Και είπε ότι το κίνημά του όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε με ψυχραιμία και ουσιαστική πολιτική συμβολή,  με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας.

- Προφανώς και ξέχασε να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου, ποιος ήταν εκείνος που μας ανακοίνωσε με φόντο ένα όμορφο νησί της Ελλάδας, ότι η χώρα μας μπαίνει στο ΔουΝουΤου.

- Δεν παραλείπει φυσικά να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν αντέχει το κόστος των επιλογών και των αντιφάσεών της και γι’ αυτό κατέρρευσε.

- Πάντως στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, δεν φαίνεται αν θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές.

● Η είδηση ήταν συνταρακτική, τόσο που ανάγκασε διάφορους καλοθελητές, να τα βάλουν με τον Τσίπρα που το παίζει αριστερός και πολλά άλλα.

- Και έλεγε η είδηση ότι ο πρωθυπουργός πήγε ολιγοήμερες διακοπές στη Μήλο με θαλαμηγό εφοπλιστή. Άλλο που δεν ήθελαν οι κατασκευαστές ειδήσεων να το προβάλουν σαν γεγονός, ανήκουστο μάλιστα.

- Έλα όμως που η θαλαμηγός δεν ήταν παρά ένα φουσκωτό και ο εφοπλιστής δεν ήταν άλλος από τον γιατρό από τα Σφακιά και υφυπουργό Παύλο Πολάκη.

- Σιγά μη ενδιάφερε τους διάφορους κατασκευαστές ειδήσεων να διαψεύσουν την «είδηση» και να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες.

● Φοβερός και τρομερός ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης (ο οποίος ως γνωστόν εξελέγη δήμαρχος Αμαρουσίου ως ανεξάρτητος, όπως επίσης ως ανεξάρτητος εξελέγη και στην προεδρία της ΚΕΔΕ), άστραψε και βρόντηξε για τις εκλογές που προκήρυξε ο πρωθυπουργός.

- Και μέσα σε όλα λέει ότι έπρεπε ο πρωθυπουργός να αναζητήσει λύσεις μέσα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα (πάντως δεν λέει αν επιθυμούσε να τοποθετηθεί ο ίδιος Υπουργός εσωτερικών), για να βγάλει την ελληνική οικονομία από τα αδιέξοδα.

- Το μόνο που δεν κατάλαβα από την οργή του κ. Πατούλη, είναι εκείνο που λέει ότι «η αυτοδιοίκηση απευθύνει έκκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν υπευθυνότητα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι εκλογές».

- Δηλαδή τι εννοεί. Ότι στις εκλογές που θα γίνουν οπωσδήποτε και αφού δεν μπορούν να τις αποφύγουν τα κόμματα, να μη συμμετάσχουν σ’ αυτές;

- Και ένα τελευταίο που σχετίζεται με τον ανεξάρτητο κύριο Πατούλη. Οι δήμαρχοι που τον εξέλεξαν στη θέση αυτή, συμφωνούν με τις απόψεις του; Και τον έχουν εξουσιοδοτήσει να υποδεικνύει στον πρωθυπουργό πότε θα πρέπει να παραιτείται και πότε όχι;

● Το σίγουρο είναι ότι σε πανηγύρι κοντινού χωριού, δεν φάνηκε να επηρέασε τους κατοίκους η οικονομική κρίση, δεδομένου ότι η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις 8.20 το πρωί, τα κλαρίνα και η αοιδός, σώπασαν όταν ο ήλιος βγήκε μια φκέντρα.

- Μου είπαν ότι ο κόσμος ήταν τόσος (κάπου 5.000 για όσους είναι …αριθμολάγνοι) που δεν έβρισκες καρέκλα να καθίσεις.

- Το ουίσκι δε έρρεε άφθονο στα τραπέζια, εκ των ποίων πάρα πολλά ήταν ήδη κλεισμένα δια τηλεφώνου.

- Κάποια στιγμή, εκεί κοντά στα μεσάνυχτα, όταν η μουσική και η αοιδός σταμάτησαν να πάρουν μια ανάσα, κάποιος φώναξε «αυτά βλέπει η Μέρκελ και αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης». Να ‘λεγε αλήθεια;

● Δεν πρόλαβε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου και άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα οι υποψηφιότητες.

- Και δεν μιλάμε μόνο για τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, που εκεί θα γίνει ο μεγάλος χαμός, αφού από τα «σπλάχνα» του προέρχεται και η αριστερή πλατφόρμα που θα προσπαθήσει να κάνει ψηφοδέλτιο από ανθρώπους που μέχρι χτες ήταν στον ίδιο κομματικό χώρο.

- Μιλάμε και για τα άλλα κόμματα, τα οποία έχουν ήδη επιδοθεί σε κυνήγι υποψηφιοτήτων, μιάς και αυτές οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.

- Και εδώ προκύπτει μεγάλη δυσκολία. Στην εξεύρεση υποψηφίων, οι οποίοι θα «θυσιαστούν» για να κερδίσει ο κόμμα μερικούς ψήφους, χωρίς αυτοί να έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν.

- Μαθαίνω πάντως ότι η δυσκολία βρίσκεται σε πολλούς νομούς, οπωσδήποτε όμως στην Ήπειρο, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκλέγουν πολύ λίγους βουλευτές και μερικά δεν εκλέγουν κανέναν.

- Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι και καλό να γίνονται εκλογές με λίστα. Ο σταυρός προτίμησης είναι πιο καθαρό σύστημα.

● Έτσι για πλάκα το γράφω. Ξέρετε ότι ο χειρότερος εχθρός είναι αυτός που προέρχεται από την ίδια φυλή. Να έχετε υπόψιν σας τον εμφύλιο πόλεμο, όχι μόνο της Ελλάδας, που ακόμα 75 χρόνια μετά δεν μπορεί α επουλώσει τις πληγές της, αλλά σε όλες τις χώρες που μπορείτε να σκεφτείτε.

● Ρε σεις μήπως ο Τατούλης είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως θέλει να γίνει αρχηγός της ΝουΔου; Γιατί αυτά που λέει δεν αρέσουν στους υποστηρικτές τους Βαγγέλη.

● Δεν είναι ότι μας στοιχίζουν κάτι παραπάνω, μας κουνάνε κι από πάνω το δάχτυλο.

- Για τα προνομιούχα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο λόγος και για όσους δεν το ξέρετε, μάθετε ότι μας κοστίζουν 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο οι 13.000 αξιωματούχοι της.

- Και δεν είναι για τους μισθούς τους τα έξοδα αυτά, αλλά για το φαγητό τους, τα ταξίδια τους, την ψυχαγωγία τους και ότι άλλο μπορεί να χρεωθεί στις χρυσές πιστωτικές κάρτες που διαθέτουν.

- Σας ρωτάω αν είναι δυνατόν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνέψουν να χάσουν τη δουλειά τους, αναλογιζόμενοι τις οικονομικές θυσίες που υφίστανται οι λαοί τους οποίους ελέγχουν.

- Αν είναι δυνατόν ποτέ να πάνε κόντρα στις επιταγές των αφεντάδων τους, αυτών ντε που τους προμηθεύουν αυτές τις χρυσοφόρες κάρτες.

● Φοβερός και τρομερός ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξη που έδωσε. Ιδιαίτερα εκεί που αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό ήταν όλα τα λεφτά.

- Και μετά σου λέει ότι ο Ευάγγελος δεν έχει στόφα αρχηγού πολιτικού κόμματος. Ο άνθρωπος παιδί μου γεννήθηκε για να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

● Έτσι  ρωτάω, αφού ξέρω πολύ καλά ότι απάντηση δεν θα πάρω. Τι γίνεται βρε παιδιά με εκείνα τα ονόματα που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ.

- Τόσο δύσκολο είναι να μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι τι κρύβεται πίσω απ’ αυτήν; Ή μήπως είναι κρατικό μυστικό και η απασφάλισή της εγκυμονεί κινδύνους για το Έθνος.

● Έμαθα –φαντάζομαι να μην είμαι ο μόνος- ότι η πλειοψηφία του δήμου Ζηρού, ετοιμάζεται να κάνει απολογισμό έργου για τον χρόνο που πέρασε.

- Φαντάζομαι δεν θα έχει πολλά να πει, και θα συμπεριλάβει στον απολογισμό της τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει για διάφορα θέματα που αφορούν το δήμο.

Φρίη

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)