.● Τα θερμά μας συγχαρητήρια συνοδεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

- Και για όσους δεν πέτυχαν, να πούμε ότι δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορούν φυσικά να προσπαθήσουν και του χρόνου.

- Και ακόμα να πούμε ότι οι ευκαιρίες στη ζωή είναι πολλές και ποτέ κανείς δεν θα πρέπει να «το βάζει κάτω».

● Εκεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, φαίνεται ότι διαχειρίζονταν τα χρήματα που προσέφεραν από το υστέρημά τους οι Έλληνες πολίτες, με τον καλύτερο τρόπο.

- Έτσι, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για την προβολή του το ίδρυμα πλήρωσε 320.000 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ είχε αθλοθετήσει και βραβεία για ταινίες μικρού μήκους.

- Πρέπει να τονιστεί ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια του οργανισμού, είναι η Αλεξία Μπακογιάννη, που τυχαίνει να είναι και κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη.

- Το γεγονός το καταγράφει η στήλη έτσι για ενημέρωση της κοινής γνώμης.

● Όποιος έθεσε προαπαιτούμενο τη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ και τον αποκλεισμό του Γιώργου Παπανδρέου από το εγχείρημα της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.

- Καθ’ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν ενδιαφέρεται καν για τη δική του υστεροφημία και πολιτική παρουσία, αλλά για το καλό πρωτίστως της χώρας, αλλά και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.

- Αμάν πιά. Δεν θα βάλουμε και δραγάτες, όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, ούτε όταν πρόκειται για τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

● Άλλο και τούτο. Ακούς εκεί να θέλουν να φορολογήσουν τα χρήματα που έχει κρυμμένα ο καθένας στο σπίτι του; Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα.

- Στο κάτω-κάτω για να αποφύγει κανείς την εφορία –και για να λέγεται Έλληνας- θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάτω από το στρώμα που κοιμάται, μερικές χιλιάδες ευρώ.

- Τι στο καλό παιδεύονταν τόσα χρόνια και είχε καλές επιδώσεις στο σπόρ «πώς κλέβουμε την εφορία».

- Για να σας πω την αλήθεια, έχω και εγώ μερικά χρήματα κρυμμένα στο στρώμα που κοιμάμαι.

- Και πάντως είναι σίγουρο ότι δεν τα έχουν «απαλλοτριώσει» οι κλέφτες των σπιτιών.

● Διερευνώντας γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης μέτρησε μόνο 11 λάθη του Τσίπρα, έφτασα στο εξής συμπέρασμα:

- Τα λάθη του Τσίπρα κατά τον Θεοδωράκη ήταν έντεκα γιατί πιθανότατα ο αρχηγός του Ποταμιού να χτυπάει πέναλτι, κατά το οποίο η μπάλα στήνεται στα 11 βήματα.

- Γιατί πιθανόν να θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι την 11η Σεπτεμβρίου έγινε η πτώση των αεροπλάνων στους δίδυμους Πύργους.

- Γιατί πιθανόν να μη ξέρει και ο ίδιος γιατί έβγαλε 11 τα λάθη του Τσίπρα και όχι δώδεκα ή δεκατρία ή παραπάνω.

● Η συνεννόηση και η συνεργασία δεν επιβάλλεται από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να βγει από την κρίση.

- Αυτό ακριβώς λέει σε ανακοίνωσή του ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου και που έλαβε μέρος στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

- Η ανακοίνωση του κόμματος του Παπανδρέου, τα λέει αυτά χαιρετίζοντας τις δηλώσεις της προέδρου του ΠαΣοΚ Φώφης Γεννηματά, που είπε ότι είναι η ώρα για νέα αρχή της δημοκρατικής παράταξης, η οποία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να δημιουργήσει νέες προσδοκίες και ελπίδες στους Έλληνες.

- Φυσικά πριν τα πει όλα αυτά, καταχέριασε τον Τσίπρα, τον οποίον κατηγόρησε ότι είναι δραπέτης της ευθύνης και άλλα τέτοια.

- Το μόνο που δεν μας είπε ούτε ο Φώφη, ούτε ο Γιώργος, είναι αν η δημοκρατική παράταξη που θα συμπτύξουν τα δύο κόμματα, θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.

- Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν στις επόμενες εκλογές να ανοίξουν τους δρόμους και να δημιουργήσουν νέες προσδοκίες και ελπίδες.

● Καλά είναι μερικοί να αποφεύγουν τις δηλώσεις. Προεκλογική περίοδος είναι, πολλές απ’ αυτές παρερμηνεύονται.

- Εκτός και αν κάνουν τις δηλώσεις ακριβώς για να …παρερμηνευτούν και να έχουν δύο ή και περισσότερες αναγνώσεις.

● Φαντάζομαι πως τυχαία είχε τη μεγάλη τσάντα στον ώμο η Όλγα Κεφαλογιάννη και τυχαία ανέβασε τη φωτογραφία αυτή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που πουλάει τις συγκεκριμένες τσάντες.

- Γιατί δεν φαντάζομαι η πρώην υπουργός τουρισμού να έπαιξε το ρόλο μοντέλου στη συγκεκριμένη εταιρεία.

- Εσύ τι λες φίλε μου Κώστα.

● Να μου το θυμάστε. Στις εκλογές αυτές πολύ θα «παίξει» το χαρτί των μεταναστών που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στη χώρα μας.

- Αν θα αποβεί σε βάρος της μέχρι χθες κυβέρνησης και υπέρ των κομμάτων που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρτί, δεν ξέρω.

- Ξέρω μόνο ότι τους μετανάστες, πολλοί είναι εκείνοι που θα τους χρησιμοποιήσουν. Κυρίως για να δρέψουν ψήφους στα νησιά, που περνάνε και τις πιο δύσκολες ώρες.

● Δεν ξέρω τι τους έπιασε τους Αλβανούς ηγέτες και κατεδάφισαν τον ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας.

- Δεν ξέρουν ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων δεν ξεριζώνονται με τη γκρέμισμα ενός ναού, αλλά ριζώνουν ακόμα περισσότερο στη συνείδησή τους;

- Μας εκπλήσσει πραγματικά ο νέος (και κατά το αξίωμα και κατά την ηλικία) πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντυ Ράμμα.

● Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος δεν αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και η προσωπική του ζωή μπαίνει στην κρίση των μέσων επικοινωνίας, όταν αναλαμβάνει κάποιο κυβερνητικό πόστο.

- Στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο Χαϊκάλης δεν είπε από την αρχή ότι είναι μέτοχος ofsor εταιρείας και χρειάστηκε για να το πει να γίνουν ερωτήσεις και επερωτήσεις από βουλευτές των άλλων κομμάτων.

- Τι θα πείραζε δηλαδή αν ο Παύλος Χαϊκάλης έλεγε ότι κατέχει ofsor εταιρεία και να δικαιολογούσε την συμμετοχή του σ’ αυτήν με όσα είπε όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του.

● Ρε μπας και θέλουν ντε και καλά να πειστούν και οι ίδιοι ότι με τον Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων, μπορούν να «κάνουν παιχνίδι»;

- Δεν μπορεί, δεν βγαίνει από το νου μου, ότι μ’ αυτό το 4% που του δίνουν, κάτι μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη των ψηφοφόρων.

- Φυσικά δεν ξέρω πώς γίνονται οι δημοσκοπήσεις, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι στους οποίους υπόκεινται οι πιο σοβαρές τουλάχιστον. Ή όχι.

- Το γεγονός πάντως ότι δίνουν στην Ένωση Κεντρώων 4% και βγάζουν απ’ έξω τους ΑΝΕΛ, μου φαίνεται ότι κάτι γίνεται.

- Τάχα αυτοί που έχουν συμφέρον να το πάνε για τίποτε κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» που έλεγαν λίγον καιρό πριν, ή κυβερνήσεις συνεργασίας που διατείνονται τώρα;

- Δεν πιστεύω ότι μερικοί θέλουν να αυτοκτονήσουν. Γιατί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» θα πρόκειται για αυτοκτονία αυτών που θα συμμετάσχουν.

- Αυτοκτονία που θα υπερβαίνει τα όρια της αυτοκτονίας του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

- Άλλο συνεργασία κομμάτων που έχουν κοινές θέσεις, ή έστω μερικές από τις θέσεις τους είναι κοινές και άλλο κυβερνήσεις «εθνικού σκοπού».

● Μήπως έμαθε κανείς για τον Αντώνη πού βρίσκεται; Συνεχίζει ακόμα τα μπάνια του, ασχολείται με την τρέχουσα πολιτική; Τί να κάνει άραγε;

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)