● Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν οι διοικητές των νοσοκομείων να μπορούν να εφαρμόσουν μια πολιτική που δεν την πιστεύουν. Αναφέρομαι φυσικά σ’ εκείνους τους διοικητές που δεν δέχτηκαν την πρόταση του υπουργού υγείας να παραιτηθούν και παρέμειναν στη θέση τους, απειλώντας μάλιστα με προσφυγή στη δικαιοσύνη γιατί η πρόταση του υπουργού έθιγε τα πρόσωπά τους. Μπορεί να έκαναν καλά που δεν παραιτήθηκαν αφού στο εξής θα παραμείνουν στη θέση τους. Θα μπορέσουν όμως να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης αν ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Θα καταφέρουν να πετύχουν την ηρεμία στα νοσοκομεία που έχουν τόσα προβλήματα; Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των διοικητών των νοσοκομείων είχε γίνει από τον υπουργό υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

 

● Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αναφέρονται οι ξενοδόχοι και διαμαρτύρονται γιατί το κράτος δεν επιδοτεί τον κοινωνικό τουρισμό, όπως έκανε παλιότερα. Ξέρουν φυσικά οι ξενοδόχοι ότι το κράτος δεν μπορεί να επιδοτήσει τον κοινωνικό τουρισμό λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας. Ωστόσο η επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού δεν γίνεται για την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά για τις διακοπές των κοινωνικά αδύναμων. Να σημειώσουμε πάντως ότι οι πληροφορίες λένε ότι θα επανακαθοριστούν οι όροι της επιδότησης του κοινωνικού τουρισμού, γιατί στο παρελθόν έχουν γίνει μερικές …μη επιτρεπτές ενέργειες.

 

● Μπορεί κι αυτό το καλοκαίρι ο τουρισμός να ήταν ασυνήθιστα υψηλός και πολλοί συμπατριώτες και μη να έκαναν τις διακοπές τους στα ελληνικές παραλίες. Ήταν όμως απογοητευμένοι από τις τιμές των σούπερ μάρκετ, οι οποίες ήταν τσιμπημένες, άλλες πολύ άλλες λίγο. Τα παραδείγματα πάμπολλα και ειδικά στα γαλακτοκομικά είδη, όπου οι τιμές είχαν πετάξει. Φυσικά αν ρωτήσει κανείς τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, θα πουν ότι ήταν λίγος ο τουρισμός και μικρή η κατανάλωση που είχαν σε τρόφιμα κυρίως. Αλλά έτσι όπως κάνουν σε λίγον τους τουρίστες θα τους βλέπουν από μακριά. Και να μη διαμαρτύρονται όταν οι ξένοι τουρίστες –από κοντινές χώρες- φέρουν μαζί τους και την ξηρά τροφή που θα χρειαστούν για να περάσουν τις μέρες των διακοπών τους.

 

● Γράφαμε σε προηγούμενο φύλλο για το γλέντι φοροδιαφυγής που στήνεται γύρω από τα παραδοσιακά πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο, κυρίως τον Δεκαπενταύγουστο, σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στην Ήπειρο. Και ω του θαύματος επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι η φοροδιαφυγή μπορεί να φτάνει και τα 100 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρουν στελέχη φοροελεγκτικών αρχών.

Σε μεγάλη πληγή έχει εξελιχθεί η… μη κερδοσκοπική φοροδιαφυγή. Εκεί όπου υπό τον μανδύα των πολιτιστικών συλλόγων, κυρίως, αλλά και αθλητικών και των πάσης φύσεως εφευρισκόμενων συλλόγων, ένα ολόκληρο κύκλωμα επιτήδειων από κάθε απίθανο ή πιθανό επαγγελματικό κλάδο, κοινωνική ή εθνική προέλευση, κινείται στα όρια της νομιμότητας και καταφέρνει έτσι και βγάζει μαύρο και αφορολόγητο χρήμα, σε βάρος αυτών που διασκεδάζουν και αυτών που φορολογούνται κανονικά και με το νόμο.

Ίσως θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας να δουν τι μπορούν να κάνουν με την αμετροέπεια αυτών των συμπολιτών μας και οπωσδήποτε θα πρέπει να φορολογούνται και οι διάφοροι σύλλογοι που διοργανώνουν τα ετήσια πανηγύρια στα χωριά μας.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)