Ετοιμάζονται τα κομματικά επιτελεία για την εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό άρχισαν ήδη οι συσκέψεις και επαφές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, που για πολλά από τα κόμματα είναι μιά δύσκολη υπόθεση, αφού οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και μερικοί υποψήφιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Τέτοιου είδους διεργασίες υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποχώρηση μερίδας οργανωμένων μελών, τα οποία προσχώρησαν στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παν. Λαφαζάνη. Επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Κώστας Μπάρκας, με τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του τις τελευταίες εκλογές να είναι δύσκολο να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Ο μεν Χαράλαμπος Πάνης έχει προσχωρήσει επίσημα στο κόμμα του Παν. Λαφαζάνη, οι δε Θανάσης Ράπτης και Ευτυχία Τσαμποδήμου, δεν φαίνεται να αποδεχτούν την πρόταση να είναι υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές, παρ’  ότι επίσημα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Φαίνεται πάντως ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα υπάρξει ανανέωση του ψηφοδελτίου.

Άγνωστο παραμένει ποιοί θα είναι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Ενότητα», το κόμμα του Παν. Λαφαζάνη, αφού μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Μπορεί να έχουν δηλώσει την προσχώρησή τους στη «ΛΑ.Ε.» μερικά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις δεν φαίνεται να είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία θέτοντας τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι αρκετά από τα αποχωρήσαντα μέλη δεν προσχώρησαν στη «ΛΑ.Ε», αλλά σύμφωνα με δήλωσή τους αποχώρησαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Ένα πρόσωπο λιγότερο μετράει και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, αφού ο Θωμάς Πεπόνης, κατηγορηματικά αρνείται να είναι εκ νέου υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος είναι ήδη βουλευτής.  Στη λίστα περιλαμβάνονται ο τέως δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και η Μαρία Κατσικοβόρδου. Για το τέταρτο πρόσωπο που θα συμπεριληφθεί στη λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασιστεί από την ολομέλεια της Ν.Δ. που θα γίνει εντός της εβδομάδας, αν και φαίνεται ότι στη δυσκολία που υπάρχει για την εξεύρεση προσώπου θα συμβάλει και ο νυν βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης.

Στο Κ.Κ.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, είναι πιθανόν να υπάρξει μία αλλαγή προσώπου, προκειμένου το κόμμα αυτό να αναδείξει και νέα στελέχη. Στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιανουαρίου συμμετείχαν οι  Αμάραντος Σταύρος, Ανδρέας Καραμάνης, Γιώργος Μισηρλής και Παρασκευή Πάρλα.

Στο ΠαΣοΚ δεν έχουν αποφασίσει ποιοι θα μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, αφού βρίσκονται στη διαδικασία και στην αναμονή αν θα υπάρξει συμφωνία με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα δεδομένα ανατρέπονται και οι υποψηφιότητες θα πρέπει να συγκεραστούν και από τα δύο κόμματα. Φαίνεται πάντως ότι είναι οριστική η μη συμμετοχή σ’ αυτό του τέως νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου.

Στα άλλα κόμματα οι πιθανές αλλαγές που θα γίνουν θα είναι μικρής εμβέλειας και με δεδομένο ότι τα κόμματα αυτά δεν προσδοκούν να καταλάβουν μία από τις δυο έδρες του νομού, θα γίνει προσπάθεια συμμετοχής στα ψηφοδέλτια προσώπων που θα έχουν τη δυνατότητα προσέλκυσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ψηφοφόρων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)