Στην Άρτα και στα Γιάννενα περιόδευσε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στην Άρτα,όπου βρέθηκε στις 11 το πρωί μίλησε στους πολυπληθείς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα Γιάννενα μίλησε στην αίθουσα ξενοδοχείου στις 7.30 το βράδυ και αποθεώθηκε από τους παρευρεθέντες.

Την αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο.

«Εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε όταν μας ρίχνουν, να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Άρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναστήσουμε την πατρίδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής στις επικείμενες εκλογές και αυτός θα αποφασίσει «ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα».

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συμπατριώτες του στην κεντρική πλατεία της Άρτας, ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε όσους προσπαθούν να πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι, τόνισε πως «έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δείγμα γραφής που αφήσαμε πίσω μας. Όχι μόνον σκληρές διαπραγματεύσεις, σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και με τα όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξήμισι μήνες» είπε.

Στα Γιάννενα

“Ζητάμε ψήφο τετραετίας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα μας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα σημειώνοντας ότι για την αριστερά η κυβέρνηση είναι “οχυρό μάχης, σημαντικό εργαλείο για τις αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή” των πολιτών και τα λαϊκά συμφέροντα.”Ό,τι δεν κατάφεραν ούτε με την πιστωτική ασφυξία, ούτε με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls ούτε με την παγίδα του Grexit πιστεύουν ότι θα το καταφέρουν τώρα, να κάνουν την προσπάθειά μας παρένθεση, βασιζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες. Πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να παλινορθώσουν το παλιό βασισμένοι σε μαλαγανιές, σε ψεύτικες υποσχέσεις και στην προσπάθειά τους να βάλουν την προβιά της συναινετικής δύναμης. Ξέρουμε ότι ο λύκος δεν αλλάζει προβιά, ό,τι και να’ ναι λύκος θα ‘ναι κι ας μην τους πιστεύουμε ότι μας τείνουν χείρα φιλίας. Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν να μας έχουν εγκλωβισμένους”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι εκπροσωπεί τις πιο αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για λόγους ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων. Αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών, και αφού τόνισε ότι δεν διαφώτισε τους πολίτες από την επιμονή ορισμένων αρχηγών, έστω και την τελευταία στιγμή, να μη δεχτούν ένα ζωντανό διάλογο με ερωτήσεις – απαντήσεις αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που βγήκαν από την τηλεμαχία και αυτά είναι ότι κάποιοι “επιχειρούν με έξυπνες ατάκες αλλά με κενό λόγο να πείσουν το λαό”. Σχολίασε επίσης την αναφορά του κ. Μεϊμαράκη για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, όταν στην ερώτηση γιατί δεν κατάφερε η ΝΔ να βγάλει τη χώρα από την κρίση και απάντησε ότι δεν τα κατάφερε γιατί δεν είχε αυτοδυναμία. Ήταν υποχρεωμένοι σε συνεργασίες. «Του ξέφυγε του ανθρώπου, αλλά αυτό κατά βάθος πιστεύει. Άλλο αν τώρα παρουσιάζεται ως ο υπέρμαχος των συνεργασιών και θέλει να έρθει και στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε καφέ. Βαθιά μέσα του την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει βγάλει διότι δεν αλλάζει το χούι στους ανθρώπους”. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκ νέου το δίλημμα ανάμεσα στο νέο και το παλιό αλλά και το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί και να κυβερνήσει καλύτερα. Δήλωσε, βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορούν να μας κερδίσουν. Είναι δεδομένο, ‘Έχει τελειώσει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Αλλά υπολογίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια κυβέρνηση σταθερή, παρά μονάχα χρειάζεται να στηριχθεί στα δικά τους δεκανίκια”, υπογράμμισε. Αμφισβήτησε μάλιστα τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα όχι μόνο πάρει τους δύο βουλευτές παραπάνω που απαιτούνται για αυτοδυναμία, σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που είχε στην προηγούμενη Βουλή, αλλά και πολύ περισσότερους.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)