Είναι από τα άγραφα το θέαμα που αντικρίζει κανείς «επιθεωρώντας» τον πεζόδρομο της Φιλιππιάδας. Αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα έξω από τα καταστήματα, αυτοκίνητα και μηχανάκια που διέρχονται από τον πεζόδρομο, αδιαφορώντας αν απαγορεύεται και πολλά άλλα ακόμη, που σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζουν ότι τα λίγα μέτρα αυτά έχουν πεζοδρομηθεί, δηλαδή έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια δραχμές (γιατί όταν ο δρόμος πεζοδρομήθηκε, υπήρχε ακόμα η δραχμή) και τα είχαν πληρώσει οι φορολογούμενοι πολίτες.

Δεν είναι τωρινή η απαξία τους πεζόδρομου και επομένως δεν φέρει ευθύνη για την μεταστροφή του η νυν δημοτική αρχή. Μπορεί όμως να πάρει αυστηρότερα μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν και τα καταστήματα που υπάρχουν στον πεζόδρομο, αλλά και τις οικογένειας με μικρά παιδιά, για τα οποία έχει μικρύνει επικίνδυνα ο ζωτικός χώρος.

Μία λύση είναι να μένει ανοιχτός ο πεζόδρομος για τη φόρτωση και ξεφόρτωση των αυτοκινήτων που προμηθεύουν τα καταστήματα με τα είδη που πουλούν. Και αυτό μπορεί να γίνει τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια ο δρόμος να κλείνει και να παραδίδεται στο κοινό, και κυρίως στις μητέρες που συνοδεύουν τα παιδάκια τους στο σχολείο ή που παίζουν ανέμελα στον πεζόδρομο. Και το κλείσιμο του πεζόδρομου πρέπει να γίνει με αυστηρούς κανόνες, τους οποίους πρέπει όλοι να τηρούν, ακόμα και με επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν τους τηρούν.

Μια σύγχρονη πόλη, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ανάπτυξη, προϋποθέτει κανόνες συμπεριφοράς από τους πολίτες που την κατοικούν. Και δεν είναι κανόνας συμπεριφοράς αυτό που δείχνει σήμερα ο πεζόδρομος, να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους οι καταστηματάρχες, έξω από το κατάστημά τους, γιατί …αδυνατούν να διανύσουν λίγα μέτρα, αν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε μικρή απόσταση από το κατάστημά τους.

Είπαμε, δεν είναι η τωρινή ηγεσία του δημαρχείου υπεύθυνη για το χάλι που επικρατεί στον πεζόδρομο. Μπορεί όμως να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. (Ο δήμος πριν από λίγες μέρες επιδιόρθωσε τις πλάκες που είχαν καταστραφεί στον πεζόδρομο, για τις ανάγκες της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνα. Τα χρήματα που διέθεσε πιστεύουμε ότι είναι στον «λογαριασμό» που πληρώνουν οι πολίτες για τα δημοτικά τέλη. Τις πλάκες όμως αυτές κάποιο αυτοκίνητο τις κατέστρεψε. Μήπως θα έπρεπε να τις πληρώσει κιόλας;)

Και με την ευκαιρία, θέλουμε να ρωτήσουμε γιατί σταμάτησαν τα έργα κατασκευής πεζοδρομίων, τα οποία είχαν ξεκινήσει και οι εργασίες ήταν συνεχείς. Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την στασιμότητα των έργων αυτών.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)