Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Κλεισούρας, οι οποίοι εκτιμούν ότι με τις πρώτες βροχές το χωριό κινδυνεύει από τα νερά τα οποία θα υπερχειλίσουν στο ρέμα που το διασχίζει. Αιτία της υπερχείλισης, λένε οι κάτοικοι, είναι ότι η ΤΕΡΝΑ,

η οποία κατασκευάζει το δρόμο λίγο παραπάνω, δεν μερίμνησε ώστε τα νερά που θα συσσωρευτούν στην περιοχή όπου κατασκευάζεται ο δρόμος, να παροχετευτούν σε άλλο σημείο και όχι στο ρέμα που χωρίζει την Κλεισούρας στα δύο, και εν πάση περιπτώσει να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα αποτελέσουν εγγύηση ότι δεν κινδυνεύει το χωριό από τις πλημμύρες.

Πληροφορίες λένε ότι οι κάτοικοι της Κλεισούρας έχουν κάνει διαβήματα διαμαρτυρίας τόσο στους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας, όσο και στον δήμο Ζηρού. Και από την πρώτη πήραν την απάντηση ότι το χωριό δεν κινδυνεύει από τα νερά τα οποία θα παροχετευτούν στο ρέμα, από δε τον δεύτερο πήραν την απάντηση ότι θα εξετάσει την περίπτωση και θα έρθει σε επαφή με την εταιρεία.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, οι κάτοικοι της Κλεισούρας είναι ανήσυχοι για το ενδεχόμενο πλημμύρας τη χειμερινή περίοδο (και κατά τους μετεωρολόγους αναμένεται πολύ βροχερός χειμώνας), πλημμύρες οι οποίες πιθανότατα να παρασύρουν στο διάβα τους ακόμα και σπίτια, αν το ρέμα υπερχειλίσει.

Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα υποδείξουμε τι πρέπει να γίνει. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, τέτοια που να ικανοποιούν την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπερχειλίσει το ρέμα λόγω των νερών που θα παροχετευτούν σ’ αυτό λόγω του έργου της κατασκευής του δρόμου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)