Έχουμε ξαναγράψει πως οι απατεώνες, αυτοί που αποσπούνε χρήματα από τους πολίτες, εφευρίσκουν διάφορους τρόπους και μάλιστα εφευρετικούς. Τελευταίο κρούσμα ήταν με τη «Φλόγα», οργάνωση η οποία βοηθάει τα παιδάκια που έχουν σοβαρή ασθένεια –και τις οικογένειές τους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα φυσικά. Το κόλπο είναι γνωστό και πολύ γνώριμο. Περάνε διάφορα επιλεγμένα καταστήματα (κυρίως επιλέγουν τους καταστηματάρχες που είναι ευαίσθητοι σ’ αυτές τις περιπτώσεις), και αφού λένε με γλυκύτητα ότι ενδιαφέρονται για την υγεία των ανήμπορων παιδιών, ζητάνε χρήματα προσποιούμενοι ότι κάνουν έρανο για το σκοπό αυτό.

Το γεγονός που συνέβη πριν από λίγες μέρες στην περιοχή μας, καταγγέλθηκε στην αρμοδίως από τη διεύθυνση της «Φλόγας», στην οποία προσέφυγε ο πολίτης ο οποίος υπέστη τον παράνομο έρανο. Και φυσικά είναι γνωστό ότι η «Φλόγα», δεν κάνει εράνους, κάτι που η διεύθυνσή της κατέστησε σαφές, αφού με το ίδιο φαινόμενο, του παράνομου δηλαδή εράνου έχουν έρθει αντιμέτωποι και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Που σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και στους εράνους που διεξάγουν διάφοροι και να καταγγέλλουν το περιστατικό αρμοδίως. Φυσικά οι αρμόδιες αρχές οι οποίες δέχονται την καταγγελία, θα πρέπει να ενεργούν προς την κατεύθυνση του καταγγελλόμενου και όχι να εξετάζουν αν καλώς έκανε ο καταγγέλλων και ενημέρωσε αρμοδίως. 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)