● Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο αρχηγός Βαγγέλης Μεϊμαράκης αμφισβητείται, οι δελφίνοι άρχισαν να κινούνται και γρήγορα απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις στο κόμμα αυτό. Φαίνεται ότι οι εκλογές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος και μάλλον δεν μπορούν εκεί στη Νέα Δημοκρατία να συνειδητοποιήσουν, τουλάχιστον τα υψηλόβαθμα στελέχη της, την ιδέα ότι θα είναι στην αντιπολίτευση.

● Λοιπόν οι εκλογές αυτές δεν ήταν καθόλου ντέρμπι, όπως ήθελαν ντε και καλά να μας πείσουν μερικές εταιρίες που μετράνε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και αναπαρήγαγαν τα κανάλια, που επιθυμούσαν οπωσδήποτε να γίνει ο μεγάλος συνασπισμός. Και ο μεγάλος συνασπισμός δεν έγινε και οι εκλογές αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ντέρμπι.

● Τον μεγάλο συνασπισμό δεν τον ήθελαν μόνο όσοι κερδοσκοπούν από την υπόθεση αυτή. Την ήθελε και η Ένωση Δήμων Ελλάδας μέσω του προέδρου της. Ο Οποίος είπε ότι μόνο με το μεγάλο συνασπισμό, δηλαδή με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα σώζονταν η χώρα. Και είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους δημάρχους, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης, εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι. Χωρίς βεβαίως να πουν ότι εξελέγησαν στηριζόμενοι και υποστηριζόμενοι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

● Είχα γράψει σε προηγούμενο σχόλιο ότι λίγο μετά από τις εκλογές, όλες οι εφημερίδες που έγραφαν εναντίον του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ (και ήταν πολλές, με πολύ λίγες εξαιρέσεις στην επαρχία), θα γράψουν υπέρ του μετά τις εκλογές. Και δεν πέρασε πολύς χρόνος από τις εκλογές αυτές (μόλις δύο μέρες) που οι περισσότερες εφημερίδες άρχισαν κιόλας να υμνούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θυμίζει αυτό κάτι από τις Γαλλικές εφημερίδες, όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης, από την εξορία που ήταν και που οι εφημερίδες της εποχής τον ονόμαζαν εγκληματία και τέρας, όταν έφτασε στο Παρίσι τροπαιούχος, έγραφαν γι’ αυτό ότι ήταν ήρωας;

● Δεν υπήρξαν περίεργα σ’ αυτές τις εκλογές εκτός από τα συνηθισμένα περιστατικά. Όπου στην κάλπη βρέθηκαν μερικά ψηφοδέλτια στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα, από βρισιές στο πολιτικό σύστημα «όλοι ίδιοι είστε», μέχρι και ερωτικά σημειώματα. Λίγες ήταν και οι φραστικές διαφωνίες μεταξύ των κομματικών εκπροσώπων. Ο πολιτικός πολιτισμός εδραιώνεται και στη χώρα μας.

● Είχα γράψει και στις προηγούμενες εκλογές ότι θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει να καταβάλλεται κάποιο χρηματικό ποσό στους εκπροσώπους των εφορευτικών επιτροπών. Γιατί είναι αδύνατο κάποιος πολίτης να χάνει τη μέρα του, χωρίς να ανταμείβεται με μικρό έστω χρηματικό ποσό. Γι’ αυτό και παρατηρείται απροθυμία των προσώπων που αποτελούν τις εφορευτικές επιτροπές να παρίστανται στα εκλογικά τμήματα και να βοηθάνε τους δικαστικούς αντιπροσώπους, επικαλούμενοι τις περισσότερες φορές ασθένεια. Και δεν είναι σωστό οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να αναγκάζονται να «επιτάσσουν» όποιον πολίτη προσέρχεται να ψηφίσει, προκειμένου να τους παράσχει τις υπηρεσίες του.

Η πολιτεία θα πρέπει να σκεφτεί την –μικρή έστω- αμοιβή των ανθρώπων που είναι εφορευτική επιτροπή, όταν μάλιστα το εκλογικό επίδομα παίρνουν τόσοι και τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι, που στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα.

«F»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)