Στους Δήμους Πάργας και Πρέβεζας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ στον Δήμο Ζηρού την πρώτη θέση κατέλαβε η Νέα Δημοκρατία, η οποία στο Ανώι συγκέντρωσε το μεγαλύτερο (71,43%) ποσοστό. Γενικά πάντως στο νομό Πρέβεζας, όλα τα κόμματα έχασαν μέρος των ψηφοφόρων τους, εκτός από το ΠαΣοΚ, το οποίο αύξησε τη δύναμή του κατά 700 περίπου ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, αύξηση η οποία εκτιμάται ότι προήλθε από το κόμμα του οποίου στις εκλογές του Ιανουαρίου ηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η πτώση του αριθμού των ψηφοφόρων των κομμάτων, οφείλεται στην αποχή η οποία έφτασε στο 50% περίπου των ψηφοφόρων και συγκεκριμένα 49,75%.

Όσον αφορά τους βουλευτές που εξέλεξαν τα κόμματα στην Ήπειρο, δεν παρουσιάστηκαν αλλαγές, παρά το γεγονός ότι στο νομό Ιωαννίνων, η 4η έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Έτσι στο νομό Πρέβεζας επανεξελέγησαν βουλευτές ο Κώστας Μπάρκας, από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέργιος Γιαννάκης από τα  Νέα Δημοκρατίας, στο νομό Άρτας επανεξελέγησαν οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Στύλος από τη Νέα Δημοκρατία, στο νομό Ιωαννίνων οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Χρήστος Μαντάς, ο Γιάννης Στέφος, η Μερόπη Τζούφη και ο Γιάννης Καραγιάννης και της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας και στη Θεσπρωτία εξελέγησαν ο Μάριος Κάτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Γιόγιακας από τη Νέα Δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι στο νομό Θεσπρωτίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τις δυνάμεις του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία, έχασε έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι εκλογές και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, διεξήχθησαν ομαλά, με «πρωταγωνιστή» την αποχή, η οποία σημείωσε ρεκόρ, με πρώτον το νομό Θεσπρωτίας, στον οποίον η αποχή έφτασε στο 54% περίπου.

Στο νομό Πρέβεζας ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα στους δήμους Πρέβεζας και Πάργας, ενώ στον δήμο Ζηρού πρώτο κόμμα τερμάτισε η Νέα Δημοκρατία. Στο νομό Ιωαννίνων ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε πρώτος στους έξι δήμους με τη Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη στους δήμους Μετσόβου και Ζαγορίου. Στην Άρτα ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος και στους τέσσερις δήμους, όπως και στο νομό Θεσπρωτίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο και στους τρεις δήμους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)