● Για τις εκλογές θα διαβάσατε αναλύσεις επί αναλύσεων. Ο καθένας βεβαίως γράφει από τη σκοπιά του και ας έχει ενιαία οπτική γωνία το αποτέλεσμα.

- Σε εκείνο πάντως που συμφωνούν όλοι είναι ότι ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού –και θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια, λένε οι αναλυτές.

- Φυσικά οι εκλογείς δεν ψήφισαν μνημόνιο. Ψήφισαν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φύγει το παλιό –όχι το ηλικιακά μόνο, αλλά και το παλιό σε ιδέες και νοοτροπίες- και να έρθει κάτι άλλο.

- Μερικοί που θεώρησαν ότι οι ψηφοφόροι ψήφισαν μνημόνια, είναι πολύ γελασμένοι. Καμία εξουσιοδότηση δεν δόθηκε για μνημονιακές πολιτικές. Αντίθετα μάλιστα.

- Τώρα αν θα καταφέρει η κυβέρνηση και τη νέα δανειακή σύμβαση να εφαρμόσει και την κατώτερη οικονομικά τάξη να προστατέψει, είναι στη δική της βούληση. Ο κόσμος πάντως έδειξε την εμπιστοσύνη του.

- Εμπιστοσύνη που περιέχει και το μήνυμα ότι περιμένει η νέα κυβέρνηση να φερθεί πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες. Και να φερθεί καλύτερα, όχι μόνο απέναντι στους δανειστές, αλλά τηρώντας τις υποσχέσεις της στο εσωτερικό μέτωπο.

- Η ελληνική κοινωνία θέλει αλλαγές. Αλλαγές που θα βάλουν τη χώρα μας στις ράγες ενός σύγχρονου κράτους και όχι κράτους μεσαζόντων και ρουσφετιού. Για να δούμε.

● Στη Νέα Δημοκρατία δεν λείπουν τα πρόσωπα (λείπουν κι αυτά, αλλά δεν είναι αυτά η αιτία της νέας ήττας), αλλά ο πολιτικός προσανατολισμός. Η έλλειψη του οποίου φυσικά δεν μπορεί –και δεν πρέπει- να χρεωθεί στον Μεϊμαράκη.

- Ίσως θα πρέπει να πιστωθεί στον προηγούμενο πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε ιδεολογική σύγχυση –το λιγότερο- και προσπαθούσε να βρει χώρο στα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματός του.

- Η ανάδειξη ως πρώτου βιολιού του Άδωνι και του Βορίδη, του Μπαλτάκου και του Κρανιδιώτη, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν.

- Το μόνο που μπορεί να χρεωθεί στον Μεϊμαράκη, είναι η υπεραισιοδοξία με την οποία τροφοδότησε τους οπαδούς του κόμματος.

- Φανταστείτε ότι οπαδός του κόμματος της Ν.Δ., μου έλεγε ότι το κόμμα του θα κέρδιζε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Φυσικά απέδωσε στον λίγο προεκλογικό χρόνο που είχε μπροστά του ο Μεϊμαράκης, την ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

● Για το Κ.Κ.Ε. να πούμε ότι παρ’ ότι η βουλή είναι οχτακομματική, κράτησε τις δυνάμεις του και αυτό θα πρέπει να ικανοποιεί την ηγεσία του.

● Κράτησε και η Φώφη. Αύξησε μάλιστα τις δυνάμεις του το ΠαΣοΚ. Εκείνο που φαίνεται πως δεν κατάφερε η νέα αρχηγός του πάλαι ποτέ κραταιού ΠαΣοΚ είναι να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος (τα πρόσωπα τα ξέρετε και σεις, τα ξέρει και εκείνη. Αν νομίζει ότι ξέμπλεξε με τα βαρίδια του παρελθόντος στο πρόσωπο του Χρυσοχοΐδη, μάλλον δεν έχει κάνει καλή εκτίμηση).

● Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά κυκλοφορεί ευρύτατα στα πολιτικά στέκια. Ότι δηλαδή υποψήφιος του ΠαΣοΚ, είχε ετοιμάσει το κουστούμι του για να αναλάβει Υπουργείο.

- Του το είχαν υποσχεθεί πρώτον γιατί εκτιμούσαν ότι στην Ήπειρο θα έπαιρνε έδρα του ΠαΣοΚ και δεύτερον γιατί (εκτιμούσαν πάλι) ότι οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου δεν θα έμπαιναν στη Βουλή.

- Και επειδή δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο, ο υποψήφιος βουλευτής είχε κέρδος το κουστούμι που του έμεινε για όποια άλλη χρήση σε κοινωνική εκδήλωση.

● Η ιστορία με την παραποίηση των ενδείξεων των ρύπων των αυτοκινήτων της Βολξ Βάγκεν (VW) κατέδειξε ότι οι αγαπημένες βιομηχανίες της Γερμανίας, δεν είναι και τόσο «καθαρές» όσο θέλει να τις παρουσιάσει η Γερμανική ελίτ.

- Μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου της VW, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν αγωγές από τις ανταγωνιστικές εταιρείες, ακόμα και από αγοραστές των αυτοκινήτων πετρελαίου της εταιρείας αυτής, οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι εξαπατήθηκαν.

- Εμείς στην Ελλάδα φυσικά –αλλά και πολλοί άλλοι σε άλλες χώρες- ξέρουμε ότι το σκάνδαλο της VW δεν είναι το μοναδικό, για τις αγαπημένες εταιρείες της Γερμανίας.

- Καθ’ ότι ξέρουμε ότι αγαπημένη εταιρεία του Γερμανικού κράτους ήταν και η Ζήμενς που συμμετείχε στη διαφθορά του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, γερμανικές εταιρίες εμπλέκονται και στις δίκες που διεξάγονται στην Ελλάδα και αφορούν αμυντικό υλικό.

- Αυτή είναι η Γερμανία, για την οποία πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ένα σωστό κράτος, αυτή είναι η Γερμανία που κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες, αυτή είναι η Γερμανία που –μαζί με άλλες χώρες- επέβαλε το μνημόνιο στη χώρα μας, αυτή είναι η Γερμανία που βλέπει μόνο αριθμούς οικονομίας και όχι την κοινωνική συνοχή που απαιτούν οι καιροί.

- Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και στα οποία συμμετέχουν αγαπημένες της πλουτοκρατίας βιομηχανίες, τις πληρώνει ο πολύς κόσμος. Έτσι και με τη VW το πιθανότερο είναι τα δισεκατομμύρια που θα πληρωθούν θα φορτωθούν στις πλάτες του Γερμανικού λαού, ου μην αλλά και άλλων λαών, όπως ο Ελληνικός.

● Δεν μου κάνει εντύπωση που το ΠαΣοΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών. Έκανε πολύ καλά, γιατί ο κύριος αυτός εκστόμισε ακραία ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια.

- Εντύπωση μου κάνει μόνο ότι τα αντανακλαστικά του ΠαΣοΚ της Φώφης σχετίζονται μόνο με ένα πρόσωπο που –κακώς- διορίστηκε στην κυβέρνηση –και εξεδιώχθη μετά την κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης.

- Και το λέω αυτό γιατί το ΠαΣοΚ δεν είχε τα ίδια αντανακλαστικά όταν ο Υπουργός του είχε εκθέσει ολόκληρη τη χώρα, στοχοποιώντας τις οροθετικές γυναίκες και δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους.

- Για να αποδειχτεί ότι δεν ήταν οροθετικές –και μία εξ αυτών αυτοκτόνησε κιόλας. Και φυσικά ο εν λόγω υπουργός ανταμείφθηκε –πιθανότατα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα.

- Αλλά καλά είναι αυτά να τα ξεχνάει το ΠαΣοΚ. Έλα όμως που τα θυμάται η κοινωνία.

● Τελικά φαίνεται πως στη Ήπειρο οι εκλογές έγιναν για να μετρήσουν τα κόμματα τη δύναμή τους. Αφού αλλαγές στις βουλευτικές έδρες που πήραν τα κόμματα δεν έγιναν.

- Οκτώ έδρες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, οχτώ πήρε και πάλι. Τέσσερις έδρες είχε η Νέα Δημοκρατία, τέσσερις πήρε και πάλι. Φαίνεται ότι οι εκλογές στην Ήπειρο έγιναν για να μετρηθούν τα «κουκιά».

● Καλά για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς έλεγαν αυτά που έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά δεν τα πίστευαν.

- Αυτό μου εκμυστηρεύτηκε αναγνώστης της στήλης που είναι μεν φανατικός νεοδημοκράτης και στέλεχος της παράταξης, είναι όμως και σταθερός αναγνώστης της στήλης.

- Και τι μου έλεγε. Ότι στη συγκέντρωση της Πρέβεζας, που πραγματικά έδειξε ότι ήταν καλή, συμμετείχαν πολύ λίγοι Πρεβεζάνοι. Οι άλλοι ήταν από τα χωριά του νομού και είχαν επιστρατευτεί προς τούτο.

- Μου είπε επίσης ότι είναι πολλοί οι ψηφοφόροι που ήρθαν από την Αθήνα με πούλμαν τα οποία νοίκιασε το κόμμα. Τώρα αν αυτοί ψήφισαν ή όχι τη Νέα Δημοκρατία είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο.

- Μου είπε ακόμα ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, δεν κινήθηκαν όπως θα έπρεπε προεκλογικά, γιατί ήξεραν ότι δεν προσδοκούσαν σε κάτι καλύτερο (εννοούσε προφανώς την εκλογή τους).

- Και τελευταίο μου είπε ότι μετά τις εκλογές στο εσωτερικό του κόμματος γίνεται της κακομοίρας (άλλο επίθετο χρησιμοποίησε ο φανατικός αναγνώστης της στήλης).

● Φανταστείτε να δημιουργηθούν συνιστώσες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί εκεί οδεύουν τα πράγματα με τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

- Όλοι όσοι προαλείφονται για τη θέση αυτή, κάνουν το δικό τους «μαγαζί» μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Άντε να αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Όποιος και να ‘ναι.

● Χρειάστηκαν λίγες παραπάνω βροχές για να δουν οι αρμόδιοι ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που πολλές περιοχές του νομού θα πνιγούν.

- Όχι τόσο από την αδιαφορία των νυν αρμοδίων, αλλά από την κακοτεχνία των έργων παροχέτευσης των νερών της βροχής, για τα οποία δεν έδινε κανείς σημασία –και εννοούμε βεβαίως τις τεχνικές υπηρεσίες.

- Οι αδιαφορία των νυν αρμοδίων συνίσταται στο γεγονός ότι κάνουν στραβά μάτια ή προσποιούνται ότι δεν ακούνε και δεν βλέπουν, ότι αγωγοί ομβρίων υδάτων έχουν κλείσει εντελώς και πολλοί από αυτούς έχουν μετατραπεί σε αγωγούς οικιακών λυμάτων.

- Τώρα που είναι νωρίς, καλόν θα είναι οι τοπικοί άρχοντες να προσέξουν ποιοι είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τους αγωγούς ομβρίων υδάτων σε αγωγούς λυμάτων.

- Και είναι εύκολο να το βρουν, αν κοιτάξουν ποιοι δεν έχουν συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό.

- Και με την ευκαιρία ξαναρωτάμε. Γιατί σταμάτησαν τα έργα της πεζοδρόμησης μερικών δρόμων στην πόλη της Φιλιππιάδας; Συμβαίνει κάτι ή σταμάτησαν γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν λεφτά;

- Πάντως εμείς ρωτάμε τη δημοτική αρχή να μας πει γιατί σταμάτησαν τα έργα. Και τι έννοια έχει η απαγορευτική πινακίδα που τοποθετήθηκε σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους.

● ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Κον Στέργιον Γιαννάκη βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Πρέβεζας. Φίλε μου, πάρε και κανέναν συντάκτη για να σου συντάσσει τα δελτία τύπου.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)