● Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Πάργας. Εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πάργας και αποτελείται από τους: πρόεδρο: Δημήτρη Γκίνη, αντιπρόεδρο: Γεώργιο Ρίστα, ταμία: Χρήστος Τσάνο, γενικό γραμματέα Αβραάμ Ευθυμιάδη και έφορο δημοσίων σχέσεων τον Ιωάννη Τσοβίλη. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του, είναι στη διάθεση των μελών και του καταναλωτικού κοινού, για να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης. Στόχος του Συλλόγου, τονίζει ο πρόεδρος, είναι να αξιοποιηθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και η προβολή των προϊόντων.

Συγκινητική ιστορία για τον Αμβρακικό. Ο Νίκος Σιακούφης παρουσιάζει το πρώτο του video clip γυρισμένο στον πανέμορφο Αμβρακικό Κόλπο, από το δεύτερο προσωπικό του αλμπουμ με τίτλο “Ταξίδι σε φόντο μπλε“. Μια ιστορία που χαρακτηρίστηκε απ’ όλους μια από τις πιο συγκινητικές όλων των τελευταίων ετών.

Πρόκειται για το τραγούδι που έδωσε και τον τίτλο του στο άλμπουμ σε στίχους και μουσική του ιδίου, ενορχήστρωση-παραγωγή ο Νίκος Σαλωνίτης, το σενάριο του video clip υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Μανταλιάς και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Μανταλιάς.

 

Εργασίες αποκατάστασης στη Μονή Φανερωμένης. Εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Κερασώνος θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Το έργο, προϋπολογισμού 24 χιλιάδων ευρώ θα δημοπρατήσει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο κτήριο των κελιών της Ιεράς Μονής. Ειδικότερα προβλέπεται καταρχήν η κατασκευή αποστραγγιστικού περιμετρικά του κτηρίου για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανερχόμενης υγρασίας που εκδηλώνονται με έντονο τρόπο στο εσωτερικό του ισογείου (επιχωμένου σε μεγάλο του τμήμα). Επιπλέον προβλέπεται η τοποθέτηση υδρορροών στη στέγη του κτηρίου για τη διευθέτηση των βρόχινων νερών.

Ιστορικά η μονή ιδρύθηκε το 1739, σύμφωνα με χρονολογία χαραγμένη σε πλάκα στη κεντρική είσοδο των κελιών. Σύμφωνα με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσόστομο, η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Κερασώνος, η λειτουργία της οποίας ανάγεται από το 1709, επί τουρκοκρατίας λειτούργησε κρυφό σχολειό, και μέχρι το 1910 πλήρωνε όλους τους σασκάλους της περιοχής, επιχορηγούσε το σχολείο του Κερασώβου με 700 γρόσια το χρόνο και έδινε Χριστούγεννα και Πάσχα ενίσχυση σε φτωχές οικογένειες.

Τον Μάιο του 2014 με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρέβεζας, εγκαταστάθηκαν στο μοναστήρι δύο μοναχές, ενώ στόχος είναι, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες και ο χώρος να αποκτήσει και πάλι ζωή. (Σημ. «Φ». Για την εγκατάσταση των μοναχών στον Μοναστήρι του Κερασώβου, η εφημερίδα μας είχε κάνει ρεπορτάζ στο οποίο είχε αναδείξει την ομορφιά του τοπίου και τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τους τότε παράγοντες του νομού, για την ανακαίνιση του μοναστηριού, τη λειτουργία του οποίου θεωρούσε αναγκαία).

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)