● Καλά τώρα το συζητάτε; Σάμπως δεν ξέρετε ότι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα βγει ο Μεϊμαράκης και όλοι οι άλλοι θα είναι στα υπόψιν για την αρχηγία του κόμματος;

- Και θα βγει ο Μεϊμαράκης, γιατί δεν θέλουν οι εκλέκτορες της ΝουΔου, να βγουν οι άλλοι και να γίνουν αρχηγοί.

- Ο Μητσοτάκης γιατί έχει το όνομα αυτό και επειδή οι εκλέκτορες βαρέθηκαν να ακούνε για το Μητσοτακέικο, δεν πρόκειται να τον κάνουν τώρα αρχηγό.

- Ο έτερος υποψήφιος, ο Τζιτζικώστας, που είναι περιφερειάρχης στη Βόρεια Ελλάδα, μάλλον δεν φαντάστηκε ότι θα γίνονταν εσωκομματικές εκλογές και γι’ αυτό έβαλε υποψηφιότητα για περιφερειάρχης (μάλλον τον ξεγέλασε ο Σαμαράς).

- Και επειδή η Νέα Δημοκρατία θέλει να έχει αρχηγό που θα είναι και βουλευτής του κόμματος, δεν πρόκειται οι εκλέκτορες να ψηφίσουν τον Τζιτζικώστα (αυτό μου το είπε φίλος που πρόσκειται στο κόμμα της ΝουΔου).

- Και τώρα οι αποκαλύψεις. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αλέκος Καχριμάνης είναι με τον Τζιτζικώστα για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης, καθ΄ ότι και οι δυό είναι περιφερειάρχες.

- Ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης είναι με τον Μεϊμαράκη (αν και δεν το λέει φανερά αυτό), γιατί του είπε ο Αντώνης Σαμαράς (ο οποίος είναι με τον ΜεΪμαράκη) με τον οποίον ο Στέργιος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις λόγω ΠολΑν.

- Ο Γιώργος Στύλος βουλευτής της ΝουΔου ατο νομό Άρτας (παρά λίγο να χάσει την έδρα και να του την πάρει ο Χρήστος Γκόκας από το ΠαΣοΚ), είναι με τον Μεϊμαράκη κρυφά, και φανερά δεν είναι με κανέναν γιατί δεν ξέρει πού θα κάτσει η μπίλια.

-Ο Τασιούλας βουλευτής της ΝουΔου στα Γιάννενα και ο Γιόγιακας, βουλευτής της ΝουΔου στην Ηγουμενίτσα, είναι με τον Μεϊμαράκη. Ο πρώτος το λέει ανοιχτά, ο δεύτερος πιο συγκαλυμμένα.

- Λοιπόν. Λοιπόν σας είπα με ποιόν είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη στη Ήπειρο. Και αν ξέχασα κανέναν είναι γιατί δεν ξέρω προς τα πού κλείνει. Σαν για παράδειγμα τον Στράτο Ιωάννου, που ως αντιπεριφερειάρχης είναι και εκλέκτορας.

- Άντε να καταλάβεις με ποιόν είναι ο Στράτος. Αν και κάτι μου λέει ότι είναι με τον Μεϊμαράκη. Και δεν το κάνει γνωστό γιατί δεν θέλει να χαλάσει την καρδιά του Αλέκου Καχριμάνη.

- Να σας πω και κάτι ακόμα που αφορά το γαλάζιο στρατόπεδο. Βουλευτές του κόμματος, μαζεύουν υπογραφές για κείμενο με το οποίο ζητείται να ισχύσουν κανόνες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

- Έμαθα ότι υπογραφές ζητήθηκαν και από βουλευτές της ΝουΔου στην Ήπειρο, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν ευγενικά να υπογράψουν.

- Γιατί δεν ήξεραν ποιόν ήθελαν να υποστηρίξουν εκείνοι που μάζευαν τις υπογραφές.

● Τους εργαζόμενους προτάσσουν όλοι όσοι έχουν σούρτα-φέρτα με το δημόσιο, όλοι όσοι κατηγορούνται για κάτι, όλοι όσοι κάτι δεν έχουν κάνει ή δεν κάνουν σωστά.

- Και το λέμε αυτό γιατί και ο Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες του επικαλείται.

- Και η εταιρεία Χρυσός στη Χαλκιδική, τους εργαζόμενους σ’ αυτήν επικαλείται και προτάσσει. Αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες επικαλούνται τους εργαζόμενους και το μέλλον τους.

- Και πραγματικά δεν ξέρουμε αν οι κυβερνήσεις δεν σκέφτονται τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

- Η Βόλκξ Βάγκεν για παράδειγμα, θα πρέπει να επικαλεστεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζόμενων της για να μείνει ατιμώρητη για το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού το οποίο είχε εγκαταστήσει στους κινητήρες των αυτοκινήτων;

● Μη ξεχάσω να σας πω ότι η μέρα Τρίτη είναι μέρα του Πάγκαλου. Ο οποίος –το πολιτικό θηρίο, στον οποίον εμπιστεύθηκε το κυβερνητικό ΠαΣοΚ το υπουργείο εξωτερικών- μιλάει για όλους και για όλα.

- Και φυσικά την περασμένη Τρίτη μίλησε για τους κυβερνώντες και για τον Τσίπρα. Και μπράβο του, τα είπε ορθά-κοφτά ο μέγας αυτός πολιτικός ανήρ.

- Μακάρι όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και αυτοί που θα τον κυβερνήσουν στους αιώνες των αιώνων, να είχαν την τρομερή του σκέψη.

● Να σας το θυμίσω αν το ξεχάσατε. Ο πολύς Τατσόπουλος είχε πρωτοβγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τότε που είχε «περάσει» τη μισή Αθήνα. Άρα μπορεί να λέει ό,τι του καπνίσει.

● Τον «καθοριστικό παίχτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος» ανακάλυψε η ομάδα των σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού διαθέτει σαφή ατζέντα για μια καλύτερη Ελλάδα.

- Είναι η δύναμη που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα,  οι προτεραιότητές του ταυτίζονται με αυτές των προοδευτικών δυνάμεων και διαθέτει ζωτικότητα. Και είναι αυτό το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το Ποτάμι!

- Και μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο Τζιάνι Πιτέλα στην επιστολή ερμήνευσε αλλιώς το εκλογικό αποτέλεσμα από την ερμηνεία που έδωσαν οι εκλογείς στο κόμμα του Θεοδωράκη. – Πάντως ο ευρωπαίος πολιτικός στην επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, επιβραβεύει τη στάση του κόμματος και τονίζει ότι «τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών έδειξαν πως το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος».

- Η επιστολή του Τζιάνι Πιτέλα προς τον Θεοδωράκη να είναι τάχα επιστολή στήριξης στο πρόσωπο του αρχηγού του ποταμιού προκειμένου να βοηθήσει στην αποδυνάμωση της εσωκομματικής κριτικής; Ποιος ξέρει….

● Την επόμενη Παρασκευή, λέει το ρεπορτάζ, θα μαζευτούν στα Γιάννενα για λίγες ώρες προκειμένου να επιμορφωθούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

- Έμαθα ότι θα πάνε όλοι οι δημοτικοί άρχοντες. Άλλοι για να επιμορφωθούν, άλλοι για να παραστούν στο γεύμα που θα παρατεθεί το μεσημέρι από την πανηπειρωτική ένωση και άλλοι για να κάνουν βόλτα στα Γιάννενα.

- Έμαθα πάντως ότι το γεύμα που θα παρατεθεί θα είναι πολύ λιτό. Οπότε, καλά είναι οι επιμορφούμενοι να έχουν μαζί τους και τίποτε ευρώ, γιατί το κυλικείο του ξενοδοχείου δεν προσφέρει δωρεάν τα ποτά και τα σάντουιτς.

● Λοιπόν, εκεί στο Θεσπρωτικό μου είπαν ότι κάποιοι παράγοντες του τόπου θέλουν να πεζοδρομήσουν ένα τμήμα του δρόμου.

- Καλό αυτό θα πείτε. Οι άνθρωποι θέλουν πολύ να περπατάνε ανενόχλητοι στο δρόμο.

- Έλα όμως που κάποιοι άλλοι λένε –χαμογελώντας μάλιστα- πού θα πάνε τα αυτοκίνητα που τώρα περνάνε από τον συγκεκριμένο δρόμο;

- Λένε μάλιστα ότι οι παράγοντες που θέλουν να πεζοδρομήσουν το κομμάτι αυτό του δρόμου, δεν θέλουν ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, γιατί λένε ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνουν.

- Αφού έτσι έχουν τα πράγματα και δεν χρειάζονται ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, ας απαντήσουν στην κοινή γνώμη η οποία επιμένει να λέει πού θα διοχετευθούν τα αυτοκίνητα που τώρα διασχίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.

● Μου είπαν ότι ο η επίσπευση των έργων στην Ιόνια οδό και η παραχώρησή της στους ταξιδιώτες τμηματικά, δεν γίνεται γιατί ξαφνικά τους πήρε ο πόνος για τους αυτοκινητιστές που επί χρόνια μαρτυράνε το γάλα της μάνας τους όταν πρόκειται να ταξιδέψουν για την Αθήνα.

- Αλλού να ψάξεις την παράδοση τμήματος του δρόμου στους αυτοκινητιστές, μου είπε φανατικός αναγνώστης της στήλης.

- Και μου άφησε την εντύπωση ότι αναφερόταν στα διόδια στην παράκαμψη του Αγρινίου, που πρόκειται να μπουν σε λειτουργία εντός του έτους.

- Λέτε γι’ αυτό να επισπεύδεται η τμηματική παραχώρηση του δρόμου της Ιόνιας; Μπορεί.

● Αναρωτιέμαι πώς και έτσι ξαφνικά ο Λεβέντης έγινε το αγαπημένο παιδί των μίντια. Κάθε λίγο και λιγάκι προβάλλουν τις απόψεις του, λες και δεν τις ξέρανε, λες και πρώτη φορά τις ακούνε.

- Καλά, δεν λέω, τα ελληνικά μίντια, ειδικά οι τηλεοράσεις, ξεχειλίσουν από πλουραλισμό και αντικειμενικότητα. Αυτό να λέγεται.

● Προσποιήθηκε ότι θα βοηθήσει τον εγγονό της και η γριούλα του έδωσε τις οικονομίες της, αφού για τη βοήθεια του εγγονού της επρόκειτο.

- Και καλά ο εν λόγω δράστης πιάστηκε από την αστυνομία. Ξέρω όμως περιπτώσεις που οι παθόντες το πίνουν με το ζουμάκι τους και δεν το μαρτυράνε πουθενά.

- Η αστυνομία πάντως συνιστά προσοχή και επισημαίνει ότι οι δράστες αυτού του είδους, προτιμούν γερόντους, τους οποίους πολύ πιο εύκολα πείθουν.

● Και με την ευκαιρία να σας πω για την προσπάθεια εξαγωγής συναλλάγματος από τη χώρα μας στην Αλβανία.

- Δεν πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά για μια πραγματικότητα. Σκεφτείτε πόσοι Αλβανοί δεν έχουν βγάλει συνάλλαγμα στη χώρα τους. Μπορεί στο τελωνείο να πιάνεται κανένας πότε-πότε, αλλά όπως μαθαίνουμε τα περιστατικά είναι πάμπολλα.

- Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που εξάγουν το χρήμα τους. Είναι και πολλοί «πατριώτες» Έλληνες.

● Με τις λίστες τι θα γίνει βρε παιδιά; Θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι εκείνοι που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, χωρίς κανείς να ξέρει από πού τα κονόμησαν;

- Ρωτάω γιατί η ατιμωρησία μπορεί να οδηγήσει πολλούς τις καταθέσεις τους να τις κάνουν στο εξωτερικό και όχι στη χώρα τους. Και να κουνάνε και το δάχτυλο για τους απάτριδες συμπολίτες τους που δεν κοιτάζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας.

● Και ένα τελευταίο, που το έμαθα μόλις. Ο Χρυσοχοΐδης, ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης ντε –θήτευσε σε πολλά υπουργεία, αλλά αυτό βρήκα πιο καλό- είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από την αρχηγό του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά, επειδή η τελευταία προτίμησε την έδρα της Β’ Αθήνας και έτσι έμεινε στην απ’ έξω ο τέως υπουργός.

- Και ψάχνει να βρει την αιτία που έγιναν έτσι τα πράγματα. Δεν θέλει να πιστέψει ότι πιθανότατα οι δηλώσεις του για την αγάπη του για τη Νέα Δημοκρατία, να έπαιξαν το ρόλο τους.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)