● Και να ‘θελε κανένας να αγιάσει δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι. Το ‘παθε και η στήλη με τον μέγα Ευάγγελο Βενιζέλο.

- Ο οποίος κατάγγειλε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ως όχημα διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.

- Μπορεί και να είναι έτσι –που δεν είναι αφού επί τόσα χρόνια δεν πλήρωναν τις άδειες τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι καναλάρχες.

- Αλλά να μιλάει για αδιαφάνεια ο Ευάγγελος, πάει πολύ. Γιατί είναι αυτός που εμπνεύστηκε το νόμο περί (μη) ευθύνης των υπουργών και αυτός είναι ο πρωτεργάτης κάθε νομικού οπλοστασίου του συστήματος.

- Είναι αυτός που τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου, τους θεώρησε ότι είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Είναι αυτός….

- Ε, ότι και να πεις για τον μεγάλο Ευάγγελο, είναι λίγο. Μόνο που είχε ξεχάσει το στικάκι που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ, τα λέει όλα. Ο άνθρωπος ξέχασε ότι δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠαΣοΚ.

● Και μη ξεχάσω να σας πω για τους καναλάρχες. Η Σοφία Βούλτεψη, που είναι και εκπρόσωπος της ΝουΔου, ισχυρίζεται ότι τα κανάλια έχουν άδειες. Μπράβο της και μπράβο τους.

● Δεν είναι και μεγάλη είδηση ότι ο Μπουτάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ντε, φόρεσε γραβάτα. Η είδηση είναι, γιατί τι φόρεσε.

- Και όπως είπε ο ίδιος, φόρεσε τη γραβάτα, προκειμένου να «τη σπάσει στους Συριζαίους» που υποδέχονται τον πρόεδρο της Γαλλικής δημοκρατίας, χωρίς γραβάτα!

- Δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μπράβο στον δήμαρχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Η δικαιολογία που βρήκε για να φορέσει γραβάτα, είναι απολύτως σωστή.

- Ακούς εκεί, ολόκληρη κυβερνητική εκπροσώπηση και να μη φοράει γραβάτα στην υποδοχή του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας;

- Είναι δυνατόν ο Μπουτάρης να καταλάβει τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων; Ο ίδιος σκέφτεται ως Μπουτάρης, με όλες τις ιδιορρυθμίες που έχει η τάξη του. Το να φορέσει και μία γραβάτα παραπάνω, δεν πειράζει.

- Ενώ ο Φίλης ας πούμε, είναι από τους ανθρώπους που μοίραζε ο ίδιος την εφημερίδα ΑΥΓΗ, της οποία διευθυντής ήταν ο ίδιος, στα διάφορα συνέδρια του ΣΥΝΡΙΖΑ και του Συνασπισμού ή στα διάφορα φεστιβάλ της νεολαίας.

● Μετά τα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας, ακολούθησε φαγοπότι που παρατέθηκε στους επίσημους –δεν ξέρω από ποιόν και ούτε που με ενδιαφέρει.

- Θα γράψω όμως για δυό-τρεις απουσίες από την επίσημη έναρξη των εγκαινίων της εμποροπανήγυρης, οι οποίες δημιούργησαν αίσθηση.

- Πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτές οι απουσίες ενείχαν σκοπιμότητα, αν δηλαδή οι συγκεκριμένοι απουσιάζοντες ήθελαν με την απουσία τους να αποδείξουν κάτι, ή ήταν απουσίες από αυτές που συνηθίζονται.

- Δηλαδή απουσίες ρουτίνας. Δεν ελπίζουμε ότι θα μαθευτεί ποτέ γιατί υπήρξαν αυτές οι απουσίες, για τις οποίες πάντως η κοινή γνώμη έχει τη δική της εξήγηση.

● Μπορεί να είναι και αποκαλυπτικό. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί τη Φιλιππιάδα και θα έχει συνομιλίες με τον δήμαρχο Νίκο Καλαντζή.

- Φανερώθηκε και ένας ακόμα που είναι «φαν» με τον Τζιτζικώστα, και όπως λέγεται ελέω Καχριμάνη, αφού ο περιφερειάρχης Ηπείρου στηρίζει τον Τζιτζικώστα.

- Πιθανόν να είναι και τυχερός ο Τζιτζικώστας. Γιατί και ο Καραμανλής ο Κώστας, όταν προαλείφετο για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχε περάσει και από τη Φιλιππιάδα.

- Και μάλιστα είχε συναντηθεί με τους οπαδούς και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο που διηύθυνε τότε ο Χρήστος Σφρίντζερης.

- Δεν σημαίνει αυτό ότι ο Χρήστος Σφρίντζερης είναι με τον Τζιτζικώστα. Απλά, πιθανόν να είναι τυχερός ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επειδή στο πρόγραμμά του έχει βάλει και τη Φιλιππιάδα.

● Ρε μπας και η ΝΟΔΕ Πρέβεζας είναι με τον Άδωνι; Εξάγω αυτό το συμπέρασμα γιατί η ΝΟΔΕ Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας, με την υπογραφή του προέδρου της Βαγγέλη Ντάκουλα, καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Άδωνις στην Πρέβεζα.

- Και το λέω αυτό γιατί δεν είδαμε καμία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας για το πρόγραμμα του έτερου υποψηφίου προέδρου, του Τζιτζικώστα, στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα.

- Η μόνη δικαιολογία είναι ότι η ΝΟΔΕ δεν ενημερώθηκε για το πρόγραμμα επίσκεψης του Τζιτζικώστα, ενώ για το πρόγραμμα του Άδωνι ενημερώθηκε.

- Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μου είπαν ότι πολλά –τα περισσότερα- από τα οργανωμένα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, είναι «φαν» του Άδωνι.

- Τώρα γιατί είναι δεν το ξέρω. Είναι γιατί είναι καλό παιδί, είναι γιατί δεν προέρχεται από μεγάλο τζάκι, δεν ξέρω. Αυτό μου είπαν, αυτό σας γράφω.

● Όσον αφορά τον Βουλευτή του νομού Στέργιο Γιαννάκη, μη βάζετε στοίχημα ότι δεν στηρίζει κανέναν.

- Αν ακούσετε τη στήλη, να ξέρετε ότι ο Στέργιος υποστηρίζει όποιον του πει ο Σαμαράς. Έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον τέως πρωθυπουργό και φίλο του.

● Τι φωνή ήταν αυτή που ακουγόταν από τα μεγάφωνα στην εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας και ποιός ήταν αυτός που μίλαγε;

- Γιατί μου είπαν ότι μερικοί νόμισαν ότι μιλούσε ο …αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Εκτός και αν ο ομιλητής ήθελε να μιμηθεί τον σπήκερ του ραδιοφώνου το 1940 και έλεγε συνεχώς «εδώ Φιλιππιάδα», «εδώ Φιλιππιάδα».

● Τόξερα πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Η Βίκυ Σταμάτη, η γυναίκα του Τσοχατζόπουλου ντε, λόγω των  capital controls δεν πρόκειται να πληρώσει την εγγυοδοσία που της επέβαλε το δικαστήριο και γι’ αυτό κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Πιστεύω ότι θα τη δικαιώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τον δικηγόρο προκειμένου να κάνει την προσφυγή, η Βίκυ Σταμάτη θα τον πληρώνει με 420 ευρώ την εβδομάδα, που έχει δικαίωμα να παίρνει από την τράπεζα.

- Άλλωστε το ίδιο γίνεται και με αυτούς που είναι στη φυλακή για το αδίκημα της χρήσης ναρκωτικών. Τους δικηγόρους τους που τους χρησιμοποιούν για την προσφυγή τους στα ανώτατα δικαστήρια, τους πληρώνουν με δόσεις.

● Δε λέω, καλά κάνει ο κάθε δήμος και θέλει να εισπράξει τα χρήματά του, είτε αυτά είναι από κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, είτε είναι από άλλες αιτίες.

- Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο έμειναν στα συρτάρια των δημάρχων οι κλήσεις από την δημοτική αστυνομία και δεν ενεργοποιούνταν τότε που έπρεπε, με αποτέλεσμα τώρα που καλούνται οι παραβάτες να πληρώσουν την κλήση, το ποσό έχει φτάσει σε δυσθεώρατα ύψη και είναι αδύνατο στον κάθε έναν που παίρνει το ραβασάκι να εκπληρώσει το καθήκον του ακόμα και αν το θελήσει.

- Πολλοί που έλαβαν τέτοια κλήση, είναι ανάστατοι και λένε ότι θα μπορούσε ο δήμος να βρει πιο ελαστικό τρόπο να εισπράξει τα οφειλόμενα και όχι αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο.

- Γιατί, λένε, δεν μπορεί κάποιος ο οποίος το 2000 ας πούμε έκανε την παράβαση, στάθμευσε δηλαδή παράνομα και από 40 ευρώ που είχε τότε η κλήση, να πληρώνει τώρα 250 ευρώ.

- Και πού να βρει αυτό το ποσό, που για τους περισσότερους είναι δυσβάστακτο.

- Καλά είναι ο δήμος να βρει ποιο πρόσφορο τρόπο να εισπράξει τα χρήματα που του αναλογούν. Και όχι να «πάρει την ψυχή» των άγρια φορολογούμενων πολιτών.

- Και για να μην έχετε αγωνία, στον δήμο Αρταίων αναφέρεται το σχόλιο, γιατί από εκεί ήρθαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

● Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι υπηρεσίες πρόληψης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι η πρόληψη των ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα δεν γίνεται όταν προκαλούνται.

- Γίνεται τον καιρό που υπάρχει η δυνατότητα της πρόληψής τους. Οι βροχές και οι αέρηδες το χειμώνα είναι σύνηθες φαινόμενο.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)