Μας παραπονέθηκαν πολλοί αγρότες, ότι τα χρήματα που πληρώνουν στον αναδασμό ως πάγιο, είναι πολλά. Και το παράπονό τους είναι ότι τα χωράφια τους είναι χέρσα και άρα δεν ποτίζουν ποτέ από το νερό για το οποίο ο ΤΟΕΒ τους βάζει υπερβολικό πάγιο. Και αναρωτιούνται για ποιόν λόγο να πληρώνουν τόσα χρήματα, τούτον τον καιρό μάλιστα που η οικονομική ανέχεια χτυπάει πρώτα-πρώτα τα αδύναμα στρώματα όπως είναι οι συνταξιούχοι αγρότες. Και το σπουδαιότερο είναι ότι δεν μπορούν να νοικιάσουν τα χωράφια τους, γιατί οι εναπομείναντες στα χωριά νέοι, δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, εδικά στα χωριά που ο γεωργικό κλήρος είναι πολύ μικρός.

Και λένε οι αγρότες που τσάμπα πληρώνουν το πότισμα. Αν θέλει ο ΤΟΕΒ να αυξήσει τα έσοδά του, μπορεί να το κάνει μειώνοντας τα έξοδά του και όχι επιβαρύνοντας τους συνταξιούχους αγρότες. Και μείωση των εξόδων θα πει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο μισθός του προέδρου του ΤΟΕΒ, να μειωθεί το προσωπικό που εργάζεται για τον ΤΟΕΒ. Για παράδειγμα, λένε ότι δεν μπορεί άλλον να είναι για το άνοιγμα της βάνας του ποτίσματος και άλλος να είναι για το μέτρημα των ωρών που θα χρειαστεί να ποτίσει κάποιος το χωράφι του.

Και λένε ότι στα έξοδα απαιτείται νοικοκύρεμα. Εκείνοι που ποτίζουν θα πρέπει να πληρώνουν κιόλας και όχι να τη «σκαπουλάρουν» επειδή έχουν ή λένε ότι έχουν κάποια γνωριμία.

Φυσικά οι διαμαρτυρόμενοι δεν παραγνωρίζουν ότι οι ΤΟΕΒ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Λένε όλως ότι αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να λυθούν από την καταβολή υπέρογκου για τα σημερινά δεδομένα πάγιου για το πότισμα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)