Στην Πρέβεζα έγινε συγκέντρωση πολιτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο που είχε ως αντικείμενο την τύχη του ιδρύματος, μιάς και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία απαξίωση του νοσοκομείου, αφού η καρδιολογική κλινική δεν λειτουργεί και η παθολογική κλινική λειτουργεί με έλλειψη γιατρών.

Φυσικά και είμαστε αλληλέγγυοι στη διεκδίκηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στους πολίτες οι οποίοι διαδηλώνουν ζητώντας μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Βεβαίως και είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς που αγωνίζονται για τη σωτηρία και όχι την υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα κέντρα υγείας του νομού. Στα οποία οι γιατροί είναι …είδη εν ανεπαρκεία, σε αντίθεση με το βοηθητικό προσωπικό το οποίο σε πολλά από αυτά είναι υπέρ αρκετό. Φυσικά και δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας που είναι υπεράριθμοι, αφού ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να υπηρετούν κοντά στους ή στις συζύγους τους και ακόμα τους δίνει το δικαίωμα να υπηρετούν κοντά στον τόπο όπου εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι. Ε, αυτό λέμε, Να καταργηθεί ο νόμος  που δίνει τέτοια δικαιώματα, ενώ υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες που έχουν ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό.

Για το λόγο αυτό γράφτηκε και το προηγούμενο σχόλιο στην εφημερίδα μας και όχι για να τα βάλουν οι πολίτες με το βοηθητικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί στα κέντα υγείας.

Πάντως το υπεράριθμο προσωπικό σε μερικές μονάδες υγείας και η έλλειψή του σε άλλες μονάδες, θα πρέπει να συζητηθεί και στα συνδικαλιστικά  όργανα των εργαζομένων στην υγεία. Η συναδελφική αλληλεγγύη έχει και τα όριά της.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)