Επανέρχεται το θέμα του σχεδίου πόλης, μετά την παρέμβαση των πολιτών οι οποίοι κατέθεσαν αγωγή στον Άρειο Πάγο για κάποια τροποποίηση του σχεδίου. Δεν είναι αυτή ακριβώς η αιτία, αφού η εν λόγω ένσταση αφορά μικρό τμήμα της πόλης, αλλά αυτή καθ’ εαυτή η πορεία του σχεδίου, για το οποίο έχουν πληρωθεί χρήματα και μερικά εξ αυτών οφείλονται (είναι δεδομένο ότι το μελετητικό γραφείο το οποίο έχει εκπονήσει τη μελέτη θα πάρει τα χρήματά του).

Ειλικρινά είναι ένα θέμα που αν και αφορά την πορεία του δήμου, εν τούτοις δεν έχει συζητηθεί καν στο δημοτικό συμβούλιο και αν έχει συζητηθεί έγινε για επιφανειακούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.

Βεβαίως ο δήμος έχει αλλάξει χαρακτηριστικά με την υπαγωγή σ’ αυτόν και άλλων δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων λόγω Καλλικράτη, εν τούτοις είναι απαραίτητο να υπάρξει κάποιο σχέδιο έτσι ώστε οι όποιες διορθώσεις να γίνουν επί συγκεκριμένου σχεδίου και όχι να συντάσσεται εξ αρχής κάποιο σχέδιο, το οποίο για να εγκριθεί θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.
Είναι αδιανόητο ένας δήμος να μην έχει σχέδιο πόλης και να εξαρτά την ένταξη τμημάτων σ’ αυτό στην καλή πρόθεση του δημάρχου ή κάποιου άλλου αρμόδιοι. Το έχει ζήσει η Φιλιππιάδα τότε που ήταν μικρός ο δήμος και έχει πληρώσει γι’ αυτό. Θα πρέπει η δημοτική αρχή να δει και το παρελθόν του δήμου και αναλόγως να πράξει.

Το γεγονός ότι ο δήμος έχει μεγαλώσει δεν αναιρεί την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την εκπόνηση μελέτης σχεδίου, το οποίο θα απαλλάσσει τους κατοίκους από του να παρακαλάνε για την ένταξη ή όχι ενός τμήματος στο σχέδιο πόλης. Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά δεν θα υπάρχει για πάντα και οι νέοι θα θελήσουν να χτίσουν κάποια στιγμή με βάση το σχέδιο πόλης που θα έχει εκπονηθεί.

Εκτός και αν το σχέδιο πόλης προσκρούει σε τίποτε άλλες απόψεις και άλλες λογικές, ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν ότι στο μέλλον θα είναι τα πράγματα εντελώς διαφορετικά.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)