Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγιναν και στο Θεσπρωτικό και όπως ήταν φυσικό ο πανηγυρικός τους χαρακτήρας συνάθροισε πολύν κόσμο, ο οποίος παρακολούθησε, μαζί με τους επισήμους, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Ο Χαράλαμπος Δράκος, στον οποίον οφείλουμε την ανταπόκριση και το φωτογραφικό υλικό περιγράφει τις εκδηλώσεις.

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον πόλεμο του 1940 -41.

Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε μεγάλη, βοηθώντας σ’ αυτό και η καλή μέρα.

Ο αντιδήμαρχος Θεσπρωτικού κ. Ρεμπής Ζήκος κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθησε ο κ. Πάντος Δημήτρης για την Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μήτσιος Δημήτρης για την Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού, οι Αρχές και οι Σύλλογοι. Όλοι υποκλίθηκαν μπροστά σ’ αυτούς που πολέμησαν στα άγρια βουνά της Ηπείρου κάτω από χιόνια, από κρύο και από δύσκολες συνθήκες απέναντι σε εισβολείς που τα είχαν όλα. Και τα κατάφεραν. Η επέτειος αυτή έρχεται να μας θυμίσει ότι η Ελλάδα και σήμερα πρέπει να τα καταφέρει και να απομακρυνθεί από την δύσκολη οικονομική κρίση.

«Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα» έγραφε η πλάκα του Μνημείου.

Πιο δίπλα άλλη στήλη με τα ονόματα των πεσόντων ένα-ένα χαραγμένα πάνω στο μάρμαρο. Ένα φωτεινό και πολύ παράδειγμα για όλους μας αποτελούν οι πρόγονοί μας αυτοί, άξια παιδιά της Ελλάδ

Η Φιλαρμονική Θεσπρωτικού με το δικό της ρυθμό έπαιζε για την παρέλαση και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων. Η μουσική μας, που ανανεώνεται συνέχεια, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των γονέων και του δασκάλου της, είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις της περιοχής μας. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.ας!!!

Τα νιάτα της Λάκκας παρελαύνουν. Οι μικροί μαθητές πέρασαν με υπερηφάνεια μπροστά από τον κόσμο και τις Αρχές.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο κι αυτό πέρασε αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

 

Στην παρέλαση, εκτός από τους παραπάνω που αναφέραμε, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ζηρού κ. Χρήστος Χασίδης που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)