Από την ενορία του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του παιδικού διαγωνσιμού τραγουδιού που διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος η Ενορία μας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και την στήριξη του Δήμου Ζηρού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ελληνικό τραγούδι, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, μικροί και μεγάλοι να ευαισθητοποιηθούν στην με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό αντιμετώπιση των ιδιαίτερων ικανοτήτων και χαρισμάτων των άλλων, μέσα σε μια κοινωνία που γίνεται μέρα με την ημέρα όλο και πιο ατομοκεντρική, όλο και πιο ανταγωνιστική και τα παιδιά να οδηγηθούν από το Εγώ στο Εμείς, από τη Μονωδία στην Χορωδία, για να ζήσουν τη μοναδική χαρά της κοινωνίας των προσώπων και της συλλογικής δημιουργίας.

Παράλληλος, δευτερεύων σκοπός του Διαγωνισμού θα είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, στα LIVE του Διαγωνισμού, για το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Η κριτική επιτροπή συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού και έκρινε ότι έχουν τα προσόντα να συνεχίσουν το παιχνίδι και να φτάσουν στη νίκη, πετυχαίνοντας παράλληλα τον βασικό σκοπό του διαγωνισμού, 15 παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, 15 παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού και 11 παιδιά του γυμνασίου.

Θυμίζει ότι τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στην ακρόαση, μπορούν να συμμετέχουν στα Lives με την χορωδία που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και επισημαίνει πως από αυτή την Κυριακή στις 6 το απόγευμα και κάθε Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης (δίπλα στο τένις) θα γίνονται πρόβες για την προετοιμασία των Lives. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται οι κατηγορίες των παιδιών που μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό τραγουδιού είναι σύμφωνα με την ηλικία τους οι εξής: 5-7 ετών, 8-11 ετών και 12-15 ετών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοικοι Φιλιππιάδος ή να φοιτούν στα σχολεία της Φιλιππιάδος. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους και στις τέσσερεις παρακάτω κατηγορίες τραγουδιών υποχρεωτικά: στο πρώτο LIVE που θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015. Παιδικά τραγούδια (για ηλικίες 5-7 ετών). Έντεχνο ελληνικό rock (για ηλικίες 8-11 ετών και 12-15 ετών). Στο δεύτερο LIVE την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ή Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2016. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα (για ηλικίες 5-7 ετών). Έντεχνα και ελαφρολαϊκά (για ηλικίες 8-11 ετών και 12-15 ετών). Στο τρίτο LIVE το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου (για ηλικίες 5-7 ετών). Ρεμπέτικα και λαϊκά (για ηλικίες 8-11 ετών και 12-15 ετών). Στο τέταρτο LIVE το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016. Δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια (για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)