● Εντάξει δεν μένουν πολλές μέρες μέχρι την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, είναι μέρες όμως που οι υποψήφιοι θα βγάλουν τα μαχαίρια και θα βρουν τρόπο να τα ακονίσουν στην πλάτη των συνυποψηφίων τους.

- Αν κρίνουμε από τις ομιλίες του Τζιτζικώστα και του Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή τους στην Ήπειρο, αλλά και από τις συνεντεύξεις των δύο υποψηφίων, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε χτυπήματα κάτω από τη μέση.

- Για παρωδία εκλογής προέδρου μίλησε ο Άδωνις στην Πρέβεζα, για λύση ήττας μίλησε σε συνέντευξή του ο Τζιτζικώστας, αν επιλεγεί ο Μεϊμαράκης αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

- Για τη χρησιμοποίηση των υποδομών του κόμματος (εννοούν βεβαίως τον μηχανισμό), καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων Κυριάκου και Άδωνι, τον συνυποψήφιό τους Μεϊμαράκη.

- Εκείνο πάντως που (λένε ότι) γίνεται είναι ότι οι επιτελείς των υποψηφίων αρχηγών, δεν αφήνουν στιγμή που να μη επιτίθενται εναντίον των συνυποψηφίων, με κουβέντες που όπως λένε είναι δύσκολο να τις πάρουν πίσω.

- Είναι ο λόγος για τον οποίον πολλοί επώνυμοι στη Νέα Δημοκρατία, φοβούνται ότι η εκλογή αρχηγού, ίσως οδηγήσει το κόμμα σε δύο κομμάτια.

● Είπα και ‘γω. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως είναι «ακόμα εδώ» και δεν μου’ φυγε η καρδιά. Γιατί για φαντάσου να δήλωνε ο Αντώνης ότι δεν είναι ακόμα εδώ.

- Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται και στον νυν πρωθυπουργό, τον οποίον κατηγορεί ότι είναι λαϊκιστής.

- Και καλά του κάνει. Γιατί ο Αντώνης, ότι ήταν να πει το έλεγε ντόμπρα και σταράτα και όχι σαν ετούτον που λέει τα πράγματα πλαγίως.

- Και φυσικά λέει ακόμα ότι στην οικονομία δεν μπορεί να επιστρέψει η εμπιστοσύνη όσο κυβερνούν οι λαϊκιστές (ενώ θα επέστρεφε και γρήγορα μάλιστα αν εξακολουθούσε να κυβερνάει αυτός και ο Βενιζέλος, λέμε εμείς).

● Κανονικά θα έπρεπε να τον βάλουν ισόβια αυτόν τον ρομά που πωλούσε χαλιά χωρίς άδεια και όχι να του επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο μάλλον ποτέ δεν πρόκειται να πληρώσει.

- Ακούς εκεί να πουλάει χαλιά χωρίς άδεια, ενώ οι άλλοι, πωλητές, ενοικιαστές του πανηγυριού και όλοι οι εμπλεκόμενοι με την λειτουργία του είχαν άδειες.

- Και λίγα λέω για τον παραβάτη αυτόν, ο οποίος τόλμησε να πουλήσει χαλιά χωρίς να έχει άδεια. Άστον να σαπίσει στη φυλακή τον παραβάτη.

- Α, όλα κι όλα. Δεν μπορεί ο πάσα εις να πουλάει χαλιά χωρίς άδεια. Γιατί, από την πώληση αυτή των χαλιών το κράτος χάνει εκατομμύρια.

- Ενώ δεν χάνει καθόλου από τους άλλους που έχουν άδεια. Που είναι που λέμε νόμιμοι «και με τη βούλα».

● Αντιδρά η Νέα Δημοκρατία στην αντικατάσταση πολλών εκ των προέδρων των νοσοκομείων της χώρας.

- Σωστά αντιδρά καθ΄ ότι είχαν διοριστεί επί των ημερών της, είναι δηλαδή δικά της παιδιά και μερικοί εξ αυτών είχαν διοριστεί από τον υποψήφιο αρχηγό Άδωνι Γεωργιάδη.

- (Λένε ότι από όπου περνάει ο Άδωνις, όλο και κάποιος πρόεδρος νοσοκομείου θα τον υποδεχτεί μετά φανών και λαμπάδων και θα ακούσει εκστατικός τι ακριβώς θα πει εναντίον της κυβέρνησης ο μελλούμενος αρχηγός).

- Είχαν συστήσει μάλιστα και «σύλλογο διοχθέντων προέδρων νοσοκομείων» και ζητούσαν αποζημίωση για την έξοδό τους από τη θέση του διοικητή.

- Καλά, μιλάμε για ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες. Τέτοιες που φαίνονται από μακριά, αν τις καλοκοιτάξει κανείς.

● Ερωτευμένος με τον δήμιό του είναι ο τούρκικος λαός, δήλωσε ο κούρδος ποιητής και δημοσιογράφος Γιλμάζ Ουντάμπασι, μετά την εκλογική νίκη του Ερντογάν.

- Και εγκατέλειψε την Τουρκία τώρα και όχι τότε το 1980 που το στρατιωτικό πραξικόπημα τον είχε φυλακίσει για εξύβριση του ιδρυτή της Τουρκίας.

● Ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης ο Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος ντε, που την κατηγόρησε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα το χρησιμοποιεί για επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

-Δικαίωμα του καθένα είναι να είχε τις απόψεις του κυρίως στο μεταναστευτικό. Με τον Μπακογιάννη όμως αλλάζουν τα πράγματα.

- Γιατί μου είπε ένα πουλάκι ότι με την εμφάνισή του αυτή ο Μπακογιάννης, πρώτον θέλει να είναι στην επικαιρότητα και δεύτερον φτιάχνει το προφίλ του για να διεκδικήσει όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες, την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

- Όχι σαν τον άλλον τον Τζιτζικώστα, που διεκδικεί την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να του το επιτρέπουν οι συνθήκες.

- Καθ’ ότι δεν μπορεί να γίνει βουλευτής για μια πενταετία, αφ’ ότου έχει εκλεγεί περιφερειάρχης, λέει ο νόμος.  Τ’ ακούς Τζιτζικώστα και συ Καχριμάνη;

● Τώρα εσείς πιστεύετε ότι ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής δεν είναι με τον Τζιτζικώστα; Δεν είναι μόνο το χαμόγελο που είχε όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, είναι και ο τρόπος που του εξέθεσε τα προβλήματα του δήμου.

- Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Είναι και ότι ο Καχριμάνης είναι με τον Τζιτζικώστα, τάχαμου γιατί είναι αυτοδιοικητικός, ενώ είναι γιατί είναι Σαρακατσάνος.

- Και επειδή ο Καχριμάνης είναι με τον Τζιτζικώστα, είναι και ο Καλαντζής. Και μαζί μ’ αυτόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, που είναι φίλα προσκείμενοι με το κόμμα της ΝουΔου.

● Από τους παράγοντες της Νέα Δημοκρατίας, έμαθα ότι είναι με τον Τζιτζικώστα ο Στέργιος Γιαννάκης, λόγω της σχέσης του με τον Σαμαρά, ο Στράτος Ιωάννου λόγω της σχέσης του με τον Καχριμάνη, ο Γιώργος Τρυφωνίδης –ο τέως βουλευτής της Ν.Δ.- γιατί έτσι του κάπνισε, η καλή μου φίλη η Μερόπη Καλδή -τέως βουλευτής κι αυτή- λόγω Σαμαρά (ο Ηλίας Βλέπετε είναι συντοπίτης του Σαμαρά).

- Είναι και ο Γιάννης Σφρίντζερης, ο οποίος ακολουθεί τον Τζιτζικώστα σε όλες τις περιοδείες του (έχει φωτογραφηθεί πολλάκις μαζί του).

- Με τον Μεϊμαράκη είναι ο τέως βουλευτής Δημ. Τσουμάνης, ο τέως δήμαρχος Ζηρού Δημ. Γιολδάσης, ο φαρμακοποιός Γιάννης Ρυακιωτάκης (που παλιότερα είχε σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα της Νέας Δημοκρατίας) και μερικοί άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν σας αποκαλύπτω γιατί δεν με αφήνουν.

- Με τον Μητσοτάκη είναι μερικοί τέως νομαρχιακοί σύμβουλοι κι αυτό γιατί ο Αλέκος Καχριμάνης είναι με τον Τζιτζικώστα.

- Με τον Άδωνι είναι κάποιος που τώρα θέλει να γίνει παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μάλλον διάλεξε «κουτσό άλογο». Γιατί ο Άδωνις αν βγει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά.

- Εντύπωση στον πολύν κόσμο κάνει η στάση του Χρήστου Σφρίντζερη. Ο οποίος δεν έχει εκδηλωθεί με κανέναν υποψήφιο για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

- Πολλοί τον «χρεώνουν» στον Μεϊμαράκη και άλλοι στον Μητσοτάκη. Έμαθα πάντως ότι θα είναι με εκείνον που θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής. Για τον οποίον τρέφει μεγάλη εκτίμηση.

- Με συγχωρείτε αλά δεν κατάλαβα ποιόν υποστηρίζει ο Βασίλη Σφρίντζερης. Έμαθα μόνο ότι θα πάρει γραμμή από Γύθειο μεριά και μόνο τότε θα πάει να ψηφίσει.

● Λύθηκε το μυστήριο. Ο άνθρωπος που φώναζε στα μικρόφωνα κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, δεν φώναζε έτσι για πλάκα. Το «εδώ Φιλιππιάδα», «εδώ Φιλιππιάδα» ήταν συνθηματικό.

- Και αφορούσε τους πωλητές του πανηγυριού. Τους προειδοποιούσε ότι εκείνη την ώρα γίνονταν έλεγχος για τις ταμειακές μηχανές από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ.

- Και όλοι οι πανηγυρζήδες ήταν νόμιμοι. Όλοι έκοβαν αποδείξεις για οτιδήποτε αγόραζε ο πελάτης. Και μάλιστα, μου είπαν, ότι έκοβαν και παραπάνω αποδείξεις.

- Και επειδή βρισκόμαστε στο πανηγύρι, να σας πω και τούτο που έμαθα. Ότι εντός των ημερών, η αρμόδια επιτροπή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τον λογαριασμό του πανηγυριού.

- Τόσα εισπράξαμε, τόσα μας κόστισε το πανηγύρι, δηλαδή.

● Ποιος εξέθρεψε το αβγό του φιδιού μάλλον πρέπει να είναι γνωστό. Το σίγουρο είναι ότι δεν το εξέθρεψε η αριστερά.

- Ο ξυλοδαρμός και οι ύβρεις κατά του βουλευτή Κουμουτσάκου, πέραν του γεγονότος ότι είναι κατακριτέες, αποτελούν μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν όλοι κατάματα και να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

- Οι άνθρωποι που υμνούν το ναζισμό είναι υπεύθυνοι τόσο για τον προπηλακισμό του Κουμουτσάκου, όσο υπεύθυνοι ήταν και για τη δολοφονία του παλικαριού.

- Όλος ο πολιτισμένος κόσμος θα πρέπει να σταθεί απέναντί τους. Γιατί όσο διευκολύνεται η εκκόλαψη του αβγού του φιδιού, άλλο τόσο επικίνδυνο γίνεται το φίδι να γυρίσει κάποια στιγμή να φάει τον κύρη του.

- Αυτοπροστατεύεται η δημοκρατία, πλην όμως χρειάζεται και την προστασία από εκείνους που την υποβλέπουν. Και αυτοί είναι γνωστοί. Και έγιναν γνωστότεροι από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον προπηλακισμό του Κουμουτσάκου.

- Ο άγριος ξυλοδαρμός του Γιώργου Κουμουτσάκου την Πέμπτη το απόγευμα από τα φασισταριά που καπηλεύθηκαν την πορεία των διαμαρτυρόμενων Ποντίων συνιστούν ένα τεράστιο μάθημα για εκείνους που εκτρέφουν το αβγό του φιδιού.

 

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)