● Σε διασκέδαση καλεί του Ηπειρώτες ο Ηπειρωτικός Σύλλογος της Έδεσσας. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας καλεί τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου, στην Πέλλα και τη Δυτική Μακεδονία να ανταμώσουν και διασκεδάσουν ηπειρώτικα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, ώρα 21.00′ στο κέντρο «Καταρράκτες», στην Έδεσσα. Η εκδήλωση θα καλυφθεί μουσικά από την μουσική κομπανία του εξαίρετου Ηπειρώτη τραγουδιστή Κώστα Μήτση, που υπόσχεται ένα γνήσιο ηπειρώτικο και παραδοσιακό γλέντι, που θα μείνει αξέχαστο

 

 

 

● Εκπροσωπήθηκε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία στις εκδηλώσεις της Πρεμετής. Η Ηλέκτρα Κίκη ήταν η εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κλεισούρα Πρεμετής και στους Βουλιαράτες Δροπόλεως, για την εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι δύο αυτές περιοχές είναι εκείνες στις οποίες έπεσαν ηρωϊκά η Έλληνες μαχητές, στον πόλεμο κατά του Ιταλικού φασισμού και φ\του Γερμανικού ναζισμού. Η Ηλέκτρα Κίκη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και μίλησε για τη σημασία της ημέρας, είναι πρόεδρος της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας «οι Σελλοί».

 

 

 

● Έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις για τους ήρωες του ’40 ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Ροδόπης. Την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές , στο Αμφιθέατρο του 3ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου της Πόλεως, προς τιμήν και μνήμην των ηρωικών πεσόντων του Έπους του 1940 .

Ο Σύλλογός Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης “Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων” προβάλλοντας την παράδοση , τον πολιτισμό και τιμώντας τους ήρωες του 40 μετά από πρόσκληση των διοργανωτών έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με το χορευτικό τμήμα .

Την εκδήλωση πλαισίωναν εκτός από το χορευτικό του Συλλόγων Ηπειρωτών Νομού  Ροδόπης “Άγιός Γεώργιος ο εξ Ιώαννινων”,  τα χορευτικά των Ποντίων του Νομού Ξάνθης και της Κρητικής Αδελφότητος Ξάνθης, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Πατρίδας μας.

 

● Τη μνήμη των πολιούχων του χωριού τους τίμησαν οι Αμμοτοπίτες της Αθήνας. Στην εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο κέντρο της Αθήνας, συνεόρτασαν και τίμησαν τη μνήμη των πολιούχων του χωριού τους Αγίων Αναργύρων οι απόδημοι Αμμοτοπίτες της Αθήνας. Την εκδήλως τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συντοπίτες, καθώς και φίλοι της αδελφότητας. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, πρόεδροι αδελφοτήτων και Ηπειρώτικων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας κέρασε καφέ τους παρευρισκόμενους σε καφέ-μπαρ της περιοχής.

 

 

 

 

 

● Οι Σαρακατσάνοι παρουσιάζουν το γενεαλογικό τους δέντρο. Η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου σε συνεργασία με τους αδελφούς Συλλόγους Σαρακατσαναίων στην Ήπειρο, θα παρουσιάσει το ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΗΜ στα Ιωάννινα, (Παρασκευαΐδη 4). Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην Ηγουμενίτσα στην αίθουσα Πάνθεον. Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα στη Θεοφάνειο αίθουσα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 7 το απόγευμα και τις προσκλήσεις υπογράφουν οι αδελφότητες των Σαρακατσαναίων της Αθήνας, της Ηπείρου, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)