Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ριχθούν από αέρος αντιλυσσικά εμβόλια δολώματα για τις αλεπούδες στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και εφιστάται η προσοχή στους κατοίκους της υπαίθρου σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές να μην τα αγγίξουν.

Σε περίπτωση επαφής θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτούν το γιατρό για τη λήψη προληπτικής αγωγής.

Η φθινοπωρινή περίοδος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων θα ξεκινήσει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στις αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει περίπου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2015(με πιθανότητα παράτασης αναλόγως των καιρικών συνθηκών). Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε επαφή με αυτά ενώ οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)