Φυσικά και είμαστε υπέρ των αγροτών και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει \, αφού είναι από τις τάξεις που αντιμετωπίζουν τα πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εξ άλλου έχουμε επανειλημμένα γράψει ότι δεν θα πρέπει τα οικονομικά βάρη να είναι οριζόντια και οι διάφορες κατηγορίες πολιτών να αντιμετωπίζονται με ίδιους όρους.

Είναι ένας λόγος αυτός για τον οποίον εκφράζουμε την αντίρρησή μας στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των γεωργωκτηνοτρόφων, δήλωσαν ότι οι εισπράξεις τους από το γεωργικό εισόδημα το 2014 ήταν κάτω ή ίσες με 5.000 ετησίως. Μπορεί ένας γεωργοκτηνοτρόφος μιάς άγονης περιοχής, ή μιάς περιοχής που ο στρεμματικός κλήρος είναι μικρός, ή που η κτηνοτροφική του μονάδα είναι μικρή σε αριθμό ζώων, να μην έχει μεγάλο εισόδημα. Είναι όμως η πλειοψηφία των γεωργών και των κτηνοτρόφων υο ίδιο; Η πλειοψηφία τους έχει ετήσιο εισόδημα μόνο 5.000 ευρώ; Άσε που πίσω από την ταμπέλα των γεωργοκτηνοτρόφων κρύβονται και πολίτες των οποίων το εισόδημα είναι χιλιαπλάσιο ή και παραπάνω, αυτού που δηλώνουν.

Για πάρα πολλά έχουν το δίκιο με το μέρος τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Δεν έχουν δίκιο όμως να συγκαταλέγουν στις τάξεις τους και εκείνους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή κτηνοτρόφοι. Το επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, αν θέλουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες να τους συμπαραστέκεται και η κοινωνία. Στο κάτω-κάτω αυτοί έχουν να κερδίσουν. Και όχι μόνο τη συμπαράσταση της κοινωνίας, αλλά να κερδίσουν και οικονομικά (γιατί θα θυμούνται πολλοί εκείνα τα τρακτέρ που έφερναν τρεις και τέσσερις βόλτες γύρω από κάποια εργοστάσια με τις πέτρες φορτωμένες στις καρότσες τους και άλλες τόσες φορές τα ζύγιζαν οι υπεύθυνοι, προκειμένου να μοιραστούν τις επιδοτήσεις που έδινε τότε η πολιτεία, επιδοτήσεις οι οποίες προέρχονταν από κάποια «πακέτα» και τα δικαιούνταν συγκεκριμένοι άνθρωποι).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)