Στην περίπτωση που δεν πιαστούν οι «μπαταχτσήδες», εκείνοι δηλαδή που σκοπίμως δεν πληρώνουν, η ΔΕΗ σκοπεύει να αυξήσει το ρεύμα, να συσσωρεύσει δηλαδή ακόμα περισσότερους απλήρωτους λογαριασμούς, στους ήδη υπάρχοντες, οι οποίοι αισίως φτάνουν στον αριθμό των 2 εκατομμυρίων και κάτι, ενώ το ποσό που αντιστοιχεί σ’ αυτούς είναι πάνω από 2,2 δις ευρώ.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα πρέπει η ΔΕΗ προκειμένου να πάρει τα χρήματα από εκείνους που της χρωστάνε, θα πρέπει να αυξήσει το ρεύμα, να αυξήσει δηλαδή τις υποχρεώσεις των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους ανάγκες και να μη πιάσει εκείνους που σκοπίμως δεν πληρώνουν το ρεύμα, περιμένοντας το χρόνο που θα μπουν σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση ή θα τους χαριστούν τα χρωστούμενα.

Θα πρέπει να κατανοήσουν και η ΔΕΗ και η κυβέρνηση, ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και γι’ αυτό πληρώνουν το ρεύμα σε δόσεις και όσα χρήματα μπορούν να πληρώσουν. Ενώ υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι ενώ ζουν πλουσιοπάροχα και έχουν τη δυνατότητα, δεν θέλουν να πληρώσουν γιατί κάτι περιμένουν. Αυτοί θα πρέπει να βρεθούν και όχι να φορτωθεί το έλλειμμα της ΔΕΗ στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων, που είναι οι συνταξιούχοι και οι μεροκαματιάρηδες.

Οι άνθρωποι δεν έχουν και γι’ αυτό δεν πληρώνουν. Εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, θα πρέπει να υποχρεωθούν να καταβάλουν το χρέος τους προς τη ΔΕΗ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)