Απάντηση σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα τελευταία φύλλα της εφημερίδας μας λάβαμε από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού, με την υπογραφή της προέδρου του Ιουλίας Κύρκου, την οποία και δημοσιεύουμε.

Απάντηση Κύριε Διευθυντά,

Στα δύο τελευταία φύλλα της εφημερίδας σας αναφερθήκατε για την κατάσταση των Μονάδων Υγείας πανελλαδικά και ειδικότερα στο νομό μας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

Από τον Ιούνιο του 2015 τα Κ. Υγείας του Νομού μας υπολειτουργούν. Συγκεκριμένα το Κ.Υ. Πάργας καθώς επίσης και το Κ.Υ. Καναλακίου εφημερεύουν μέρα παρά μέρα. Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας εφημερεύει μόνο για 15 μέρες τον μήνα περίπου λόγω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΙΑΤΡΟΙ).

Το Κ.Υ. Θεσπρωτικού εφημερεύει καθημερινά αλλά αυτό με δυσκολία αφού οι γιατροί του εν λόγω Κ.Υ. μετακινούνται για εφημερίες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό είναι τεράστιες (γάζες- σύριγγες, κλπ.) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για την αγορά αυτών των υλικών και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Το «Βοηθητικό προσωπικό», όπως εσείς το αποκαλείτε στην εφημερίδα σας, είναι ειδικευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό, με εμπειρία και γνώση που αντιμετωπίζει σοβαρά επείγοντα περιστατικά ώστε να έχουν καλή μετέπειτα πορεία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι για την κάλυψη των αναγκών ολοήμερης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, είναι απαραίτητο το υπάρχον «υπεράριθμο» όπως νομίζετε Νοσηλευτικό Προσωπικό μ’ έναν τουλάχιστον ιατρό. Δυστυχώς για την εύρυθμη λειτουργία του Κ. Υγείας δεν υπάρχει επάρκεια Ιατρών. Οι ήδη υπάρχοντες Ιατροί (δυο στο σύνολο) θα ήταν αδύνατον να κρατήσουν σε λειτουργία το Κέντρο Υγείας χωρίς την αμέριστη βοήθεια όλου του προσωπικού και ιδιαίτερα του Νοσηλευτικού.

Όσον αφορά τα κριτήρια μετακίνησης υπαλλήλων αυτά καθορίζονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Ως εκ τούτου οι νόμοι που είναι κατοχυρωμένοι από το Σύνταγμα και είναι υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν πρέπει να προτείνονται προς κατάργηση.

Όλα αυτά πρέπει να βροντοφωνάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.

Αυτά για την πλήρη ενημέρωσή σας

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων πρωτοβάθμιας υγείας Κέντρων Υγείας Ν. Πρέβεζας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΚΥΡΚΟΥ

Σημ. «Φ»: Ουδέποτε έχουμε καταχραστεί το πλεονέκτημα που έχει η εφημερίδα –και ο συντάκτης των σχολίων φυσικά- να ανταπαντά στις απαντήσεις των φορέων σε σχόλιά της. Και φυσικά δεν θα το κάνει και τώρα. Μόνο να σημειώσουμε ότι γνωρίζει πολύ καλά η εφημερίδα μας και ο συντάκτης του σχολίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία πανελλαδικά και όχι μόνο στο νομό μας. Μόνο που στην απάντηση δεν είδαμε να τίθεται το θέμα του υπεράριθμου νοσηλευτικού προσωπικού. Όσον αφορά τους νόμους που διέπουν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, μερικοί απ’ αυτούς δεν θα λέγαμε ότι είναι και σωστοί. Δύσκολο είναι να καταργηθούν και να αλλάξουν;

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)