Το ‘χουμε ξαναγράψει. Αυτή η ιστορία με τα πειθαρχικά συμβούλια, ή πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση ή πρέπει να καταργηθεί. Και γιατί (θα πρέπει να) είναι Ελληνική πατέντα και γιατί οι αποφάσεις που παίρνονται είναι επιεικέστατες σχέση με τα παραπτώματα που υποπίπτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι δυνατόν σε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος έχει καταχραστεί το δημόσιο χρήμα, να επιβάλλεται ποινή εντελώς δυσανάλογη με το παράπτωμά του. Για να μη πούμε το χειρότερο, ότι συνεχίζει να εργάζεται, όπως συμβαίνει με συγκεκριμένο άτομο, το οποίο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη θα εργάζεται και θα παίρνει το μισθό του, παρ’ ότι έχει αποδεχτεί ότι είναι υπαίτιος του παραπτώματος.

Δεν έρχεται κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του Υπουργού εσωτερικών να ζητήσει στοιχεία για την πορεία των πειθαρχικών συμβουλίων. Αρκεί μόνο να υπάρξει η προαίρεση να βγάλει μέχρι τέλος τις υποθέσεις στις οποίες εμφανίζονται δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν κατακλέψει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το δημόσιο και να εξακολουθούν να εργάζονται σ’ αυτό.

Περιττό να πούμε ότι στα πειθαρχικά συμβούλια συμμετέχουν υπάλληλοι, οι οποίοι σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα δουν με αντικειμενικότητα την όλη υπόθεση και θα προτείνουν την απονομή δικαιοσύνης.

Γιατί ως γνωστόν κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Και αν θελήσει η κυβέρνηση να απαλλάξει την κοινωνία από φαινόμενα τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία της, θα πρέπει να δει ότι δημόσιος υπάλληλος που έχει δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη , δεν μπορεί μέχρι οριστικής απόφασής της να παραμένει στη θέση του και να πληρώνεται κιόλας.

Η κοινωνία θέλει απτές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει την παρανομία και τη διαφθορά. Και σ’ αυτό φυσικά θα πρέπει να συμβάλουν και τα συνδικαλιστικά όργανα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)