Διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ χρωστούσαν τα κόμματα στις τράπεζες, χρήματα που χαρίστηκαν βάσει του νόμου 4146 που ψηφίστηκε το 2013. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο υποψήφιος για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως θα ζητήσει τη διαγραφή των χρεών αυτών γατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ο έτερος υποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη για τα δανεικά και αγύριστα και ο Τζιτζικώστας είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, τα οποία στο μεταξύ έχουν τεθεί στο αρχείο της αγροτικής τράπεζας.

Ενδεικτικό του κλίματος που έφερε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής είναι το χάρισμα ουσιαστικά των οικονομικών υποχρεώσεων των δύο κομμάτων, τα οποία οι τράπεζες δάνειζαν χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις και δεν ξέρουμε αν σ’ αυτές τις εγγυήσεις, συγκαταλέγονταν τα εκλογικά ποσοστά των δύο αυτών κομμάτων, τα οποία θεωρούνταν ότι θα είναι στο διηνεκές μεγάλα.

Τη στιγμή που το εισόδημα των μικροσυνταξούχων και των εργαζομένων συρρικνώνεται, τη στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, τη στιγμή που οι τράπεζες ζητούν ανακεφαλαιοποίηση, έχουν τη δυνατότητα να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στα δύο κόμματα που έφεραν τη χώρα σ΄ αυτό το χάλι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, στέλεχος της Ν.Δ. που φιλοδοξεί να γίνει και πρόεδρός της, λέει ότι θα εισηγηθεί να διαγραφούν αυτά τα χρέη.

Για το θέμα είχαν καταθέσει ερώτηση στη βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στη ερώτησή του που κατέθεσε στην ευρωβουλή, αναφέρει ότι ανακοινώθηκε στη Βουλή ότι διεγράφησαν δάνεια ύψους 220 εκατ. ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας παράλληλα  ότι την ίδια στιγμή γίνονται συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών και την πρωτοφανή, για τα δεδομένα της ΕΕ, πρόταση επιβολής φόρων ακόμα και στην εκπαίδευση, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)