● Στη Λευκάδα η 3η Τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, η 3η τακτική Γενική Συνέλευση της ένωσης περιφερειών Ελλάδας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τους προσκεκλημένους θα καλωσορίσει ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής και θα χαιρετήσουν ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλης και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ενώ θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κων. Αγοραστός και ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν τις περιφέρειες από τους Απόστολο Κατσιφάρα, περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας, Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Γιώργο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Χριστιάνα Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και Θόδωρος Γαλιατσάτο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

 

● «Ηπειρώτικο νυχτέρι» από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πετρούπολης. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης διοργανώνει το «1ο Ηπειρώτικο νυχτέρι» το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 από τις 8 το απόγευμα, στο οίκημά του, Αγίας Λαύρας 37 στην Πετρούπολη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηπειρώτικου Συλλόγου, καλεί όλους ους Ηπειρώτες και όχι μόνο της περιοχής, να «περάσουν μια γνήσια Ηπειρώτικη βραδιά, βγαλμένη από άλλη εποχή παλιά και αυθεντική», γιατί, όπως λέει, «όταν ξεκίναγε ο χειμώνας στα χωριά της Ηπείρου, μαζεύονταν σε σπίτια για να γλεντήσουν, να χορέψουν, να φάνε και να πιούνε τραγουδώντας τους καημούς και τις χαρές». Υπόσχεται δε να περάσουν όλοι καλά με πολύ χορό, άφθονο τσίπουρο και Ηπειρώτικες πίτες. Στη μουσική επένδυση ο εξαίρετος  κλαρινίστας Θοδωρής Γεωργόπουλος με την παραδοσιακή ζυγιά του.

 

Ενθουσίασε η γιορτή τσίπουρου που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζωγράφου. Χωρίς να είναι πρόεδρος του συνδέσμου ο καλός φίλος Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από μία 20ετία παρέδωσε την προεδρία του συνδέσμου σε νεώτερους, και εν προκειμένω στον νυν πρόεδρο του συνδέσμου Αλέξανδρο Σπύρου, διοργανώθηκε η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου από τον σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωργάφου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το βράδυ, στη μεγάλη δημοτική αίθουσα του πρώην αναψυκτηρίου ”ρυθμός”, στη διασταύρωση των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου του Ζωγράφου. Στην εκδήλωση με την επωνυμία «Γιορτή τσίπουρου 2015», έδωσαν το παρόν πολλοί Ηπειρώτες, από το Ζωγράφου και τις γύρω περιοχές, αλλά και φίλοι της Ηπείρου. Τη μουσική κάλυψη είχε ο νεαρός κλαρινίστας Κώστας Λιόντος μα τον Χρήστο Τζιτζιμίγκα στο τραγούδι, που συντρόφευσαν τη μεγάλη παρέα, Ηπειρώτες και μη, που με τη συνοδεία τσίπουρου και Ηπειρωτικών εδεσμάτων γλέντησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Σπύρου και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Κώστας Κωνής.

 

● Για «τα Μπόλια» οργανώνει εκδήλωση η αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου. Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία της αδελφότητας (Δεληγιώργη 7 στην Αθήνα) η αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» διοργανώνει την εκδήλωση στην οποία προσκαλεί όλους τους φίλους της αδελφότητας να παραστούν. «Εκτός των άλλων είναι μια ευκαιρία να ανταμώσουμε, να πιούμε ρακί, να χορέψουμε και να γλεντήσουμε», η οποία απευθύνεται κυρίως στους νέους «που τόσο ανάγκη έχει η αδελφότητά μας» όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

 

● Αρτοκλασία της αδελφότητας Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας. Στην αρτοκλασία της Αδελφότητας Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας, που έγινε προς τιμή του προστάτη της Αγίου Δημητρίου στις 8 Νοεμβρίου το πρωί, συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας το διοικητικό της συμβούλιο. Η αρτοκλασία έγινε στην εκκλησία του Αγίου Λουκά Πατησίων, ενώ ακολούθησε μικρό αντάμωμα στην παρακείμενη Πολυδροσιώτικη ταβέρνα του Μαρτίνη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη λειτουργία της αδελφότητας. Χαιρέτησε τους παρευρεθέντες στην αρτοκλασία η πρόεδρος της αδελφότητας Μαρία Λαμπρίδου.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)