● Είναι φυσικό η στήλη να συμπαρίσταται στους πληγέντες από το σεισμό κατοίκους της Λευκάδας. Δεν ήταν και μικρό το ταρακούνημα που υπέστη το νησί και οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός.

- Μόνο που δεν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την καταστροφή που ο εγκέλαδος επέφερε, μερικοί οι οποίοι περιμένουν πως και πως τέτοιες περιπτώσεις.

- Γιατί είναι γνωστό ότι για μερικούς, πολύ λίγους είναι αλήθεια, ο σεισμός θεωρείται ως «σωσμός», με ότι η λέξη περικλείει.

- Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδίως από τους υπεύθυνους που καταγράφουν τις ζημιές στα κτίρια.

● Ο Βενιζέλος έγραψε. Ο Βενιζέλος, είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και γι’ αυτό αποφαίνεται σε άρθρο του, ότι «Απαιτείται άμεση και καθολική κινητοποίηση στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

- Και για να ισχυροποιήσει την πεποίθησή του αυτή επικαλείται τα τελευταία γεγονότα, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Πανούση και λέει επ’ αυτού ότι υποyργοί ζητούν με «αναφορά την ποινική δίωξη όχι όσων ενδεχομένως ενέχονται στις αποκαλυπτόμενες πράξεις αλλά αυτών που κατέστησαν τα στοιχεία προσιτά στη Δικαιοσύνη και των μέσων ενημέρωσης που πληροφόρησαν σχετικά την κοινή γνώμη».

- Μάλιστα. Πληροφορήθηκε σχετικά η κοινή γνώμη με τον τρόπο που έγιναν γνωστά περιστατικά απειλής της ζωής κατά υπουργού, τα οποία όμως περιστατικά δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όταν ο υπουργός ήταν εν ενεργεία, αλλά μετά όταν ο υπουργός δεν ήταν πιά υπουργός.

- Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Ο Βενιζέλος έγραψε τα παραπάνω. Ο Βενιζέλος που τείνει να πάρει το δρόμο του Πάγκαλου στη ρηξικέλευθη πολιτική. Και φυσικά ο νυν πρωθυπουργός δεν κάνει για τη θέση αυτή, αλλά μάλλον κάνει ο Σαμαράς με αντιπρόεδρο τον Βενιζέλο.

● Δεν μπορώ παρά να επισημάνω το τεράστιο ενδιαφέρον της κ. Μπακογιάννη για όσα τρομακτικά κατέθεσε σε εφημερίδες ο κ. Πανούσης (που ήταν υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

- Η ερώτηση που κάνει προς τον πρωθυπουργό η κ. Μπακογιάννη, σπάζει κόκκαλα. Αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Πανούσης στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη, απέκτησε έναν ακόμη σύμμαχο.

- Μη ξεχάσω να σας γράψω ότι ο κ. Πανούσης βρήκε και άλλον σύμμαχο στην μεγάλη εκστρατεία που διεξάγει εναντίον της τρομοκρατίας, η οποία έχει τις ρίζες της στον κυβερνητικό χώρο, από τον οποίον και καλύπτεται.

- Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στην επίκαιρη ερώτηση στην οποία κατέθεσε, ζητάει από τον πρωθυπουργό να μάθε αν προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης και του Πάνου Λάμπρου.

- Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε μεν την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζήτησε όμως να μάθει γιατί οι προηγούμενοι υπουργοί δικαιοσύνης και οι συνεργάτες τους μιλούσαν με τους φυλακισμένους, ποινικούς και αναρχικούς.

- Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ Πανούσης, ουδεμία σχέση έχει με την επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

● Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Αλλά αν πραγματικά είναι, ότι τρεις χήρες γυναίκες εισέπρατταν 24 συντάξεις από διάφορα ταμεία, θα πρέπει να αναφωνήσομε «μπράβο στο δημόσιο».

- Φυσικά οι τρεις χήρες δεν έπαιρναν από μόνες τους τις συντάξεις. Πρέπει να είχαν και τους ανθρώπους τους στην κρατική μηχανή.

- Γιατί αν έπαιρναν τις συντάξεις χωρίς να το ξέρει κανένας υπάλληλος, θα πρέπει να πούμε αλλοίμονο σ’ αυτό το δημόσιο (και λένε ότι η αποκάλυψη των τριών συντάξεων είναι παρωνυχίδα σε αυτά που συνέβαιναν και δυστυχώς συμβαίνουν στο δημόσιο).

- Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το «Ελληνικό δαιμόνιο» είχε εφεύρει τον εικονικό χωρισμό των ανδρογύνων προκειμένου να διοριστούν στο δημόσιο. Δηλαδή ένα ζευγάρι χώριζε στα χαρτιά –συναινετικά πάντα- προκειμένου να διοριστεί στο δημόσιο ο άντρα και η γυναίκα, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει(;), στην πραγματικότητα όμως ήταν μαζί, δεν είχαν χωρίσει.

- Τώρα θα μάθουμε πως μπορεί κάποιος να παίρνει εφτά και οχτώ συντάξεις, αν είναι υπάλληλος του δημοσίου και ταυτόχρονα έχει χηρέψει.

● Φυσικά και είμαστε υπέρ της μόνιμης εργασίας για όλους, φυσικά και είμαστε υπέρ των εργαζομένων που απαιτούν εργασία μόνιμη και σταθερή.

- Οι εργαζόμενοι όμως με τα πεντάμηνα προγράμματα, θα πρέπει να πουν στον κόσμο με ποιόν τρόπο ανέλαβαν αυτή τη εργασία.

- Και επίσης θα πρέπει να πουν στον κόσμο αν υπάρχει σήμερα προσληφθείς με τα εν λόγω προγράμματα, που η υπηρεσία του τον βλέπει μόνο όταν πρόκειται να πληρωθεί, δηλαδή κάθε τέλος του μηνός.

- Να πουν επίσης στον κόσμο, από ποια ώρα μέχρι ποια ώρα θα πρέπει να δουλεύουν αυτοί που προσλαμβάνονται.

● Το μεταφέρω για να αποδείξω την ευθύτητα του ανδρός. «Αν κυβερνούσαν όμως οι κομμουνιστές, όπως έκαναν όπου κυβέρνησαν, εμάς όχι στη Βουλή δε θα μας είχαν, αλλά μάλλον θα ήμασταν στα γκούλαγκ μπροστά στα οποία τα ξερονήσια μοιάζουν με το Χίλτον».

- Το είπε ο μέγας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά δήλωσή του παραμένει αντικομμουνιστής. Δεν είπε μόνο αν αυτό το θεωρεί τιμή του.

● Άλλαξαν φαίνεται οι καιροί. Προστασία των πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα ανακοινώνονται αρμοδίως και ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είδαμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

- Για τις επόμενες μέρες δεν ξέρω, αλλά αν αυτές ο βροχούλες βαφτίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, τι να πούμε τότε για τις καταρρακτώδεις βροχές που θα έχουμε τον χειμώνα.

- Αμάν βρε παιδιά. Λάβετε υπόψιν σας ότι μπαίνουμε στον χειμώνα. Και τούτες οι μέρες ήταν ασυνήθιστα καλές για μήνα Νοέμβριο. Για θυμηθείτε λίγο.

● Η κατασκευάστρια εταιρεία της Ιόνιας οδού, θέλει να δείξει και το καλό της πρόσωπο. Γι΄ αυτό και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζηρού, να της υποδείξει δημοτικούς χώρους στο Γοργόμυλο όπου σκέφτεται να κάνει χώρους αναψυχής.

- Δε λέω. Καλοί είναι και οι χώροι αναψυχής, αν και στα μέρη που γίνονται περισσότερο χρειάζονται …ανθρώπους να τους επισκέπτονται και να τους συντηρούν.

- Καλύτερα όμως θα ήταν η εταιρεία να κοιτάξει τι θα κάνει με τα ρέματα που κλείνουν, να κοιτάξει τι θα κάνει με το μεγάλο ρέμα στην Κλεισούρα ας πούμε, όπου με μια μεγάλη «κατεβασιά» κινδυνεύει όλο το χωριό να πνιγεί.

- Κάτοικοι μου είπαν ότι για τον κίνδυνο που διατρέχει το χωριό, έχουν ενημερώσει και την εταιρεία και τον δήμο Ζηρού.

- Το ερώτημα είναι αν οι δυό υπεύθυνοι παράγοντες, έχουν λάβει τα μέτρα τους, για την προστασία του χωριού.

● Δεν ξέρω ακόμα τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» στα αστυνομικά τμήματα, δηλαδή τη συγχώνευσή τους ή ακόμα και την κατάργησή τους.

- Εκείνο που μπορώ μετά βεβαιότητος να πω, είναι ότι και στην ευρύτερη περιοχή μας η παραβατικότητα έχει αυξηθεί, οπότε χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση.

- Αν προβλέπεται να καταργηθεί κάποιο αστυνομικό τμήμα, θα πρέπει παράλληλα να προβλέπεται και η ενίσχυση κάποιου άλλου.

-Η συγχώνευση ή κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων, δεν θα πρέπει να γίνει χωρίς κάποιον προγραμματισμό. Τα εγκαταλειμμένα και γεροντοκρατούμενα χωριά μας ,έχουν ανάγκη από αστυνόμευση.

Φρίη

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)