● Στη «Στοά του Βιβλίου» παρουσιάζεται το συλλεκτικό βιβλίο «έτσι μάθαμαν γράμματα». Το συλλογικό αλλά και συλλεκτικό βιβλίο «έτσι μάθαμαν γράμματα» παρουσιάζεται την προσεχή Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Στοάς του Βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) στην Αθήνα. Τα κείμενα του βιβλίου έγραψαν οι Ηπειρώτες : Κώστας Βασιλείου, Σταυρούλα Βασιλείου, Σωκράτης Βασιλείου , Λάμπρος Κουτής, Στέφανος Κωλέττας, Αλεξάνδρα Κωστάκη, Μητς Μήτσης, Φώτης Μπατσούλης, Βασίλης Μπόκιος, Τάκης Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Παπαστεργίου, Αταλάντη Παππά-Αποστολοπούλου, Ιωάννης Ράπτης, Αθανάσιος Στράτης, Αλέξανδρος Τζούλης, Βασίλης Τσούκης , Μιχάλης Σακκάς και Αριστείδης Σχισμένος.

 

● «Της Άρτας το γεφύρι» του Βασίλη Γκανιάτσα και το βιβλίο «Εν χορώ και οργάνοις» παρουσιάζουν ο Σύλλογος Διστρατιωτών Άρτας και η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας. Εκδήλωση αφιερωμένη στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας με προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα και παρουσίαση του βιβλίου “Εν χορώ και οργάνοις” (επί των oρέων η ωραιότης) του Σπύρου Νεραϊδιώτη, θα γίνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Αθήνα. Η εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, συνδιοργανώενται από τον σύλλογο απανταχού Διστρατιωτών Άρτας και την αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Κοντός, παιδίατρος, πρόεδρος του συλλόγου των απανταχού Διστρατιωτών Άρτας, ο Γιάννης Λιούκας, πρόεδρος της αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας και ο Ηλίας Προβόπουλος, Δημοσιογράφος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Π.Σ.Ε Γιώργος Δόσης, ενώ τραγούδια του γάμου θα ερμηνεύσουν η ηπειρώτικη κομπανία “Λαλητάδες”.

 

● Το συγγραφικό έργο Ηπειρώτη λογοτέχνη παρουσιάζει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου. Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00′, στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση. Συγκεκριμένα, από το πλούσιο συγγραφικό έργο του λογοτέχνη, θα παρουσιαστούν τα βιβλία του, ”Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα” και ”Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!”. Τα έσοδα από το πρώτο βιβλίο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και του δεύτερου θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Για τα 2 βιβλία και την εν γένει συγγραφική προσφορά του Μητς Μήτση, θα μιλήσουν ο Βασίλης Βενέτης, συγγραφέας πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Φώτης Μπολόφης, πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ, ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και ο Διονύσης Παπαχρήστος, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ΕΜΠ.
Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου και θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.

 

● Παρουσίαση βιβλίου για τη δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας. «Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)», του Δημήτρη Κολιού, παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17.30′, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)