● Νέα ήθη στην καθημερινή δημοσιογραφία εγκαινίασε ο πολύς Σταύρος Ψυχάρης. Έγραψε –ότι δήθεν το έμαθε- για κάποιο γραφείο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο γίνονταν εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο. Το κείμενο αυτό το πήρε ο επίσης πολύς Αυγενάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και με βάση αυτό έκανε επερώτηση στη βουλή (δυστυχώς ανάμεσα στους βουλευτές του συνυπογράφουν την επερώτηση είναι και ο δικός μας Στέργιος Γιαννάκης. Και λέμε δυστυχώς, γιατί μας είναι αδύνατο να κατανοήσουμε ότι και ο δικός μας Στέργιος, μπορεί να πέσει θύμα κακόφημων πληροφοριών). Μετά από την επερώτηση Αυγενάκη, το επίμαχο κείμενο το πήρε ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος, γνωστός για τα φιλοηπειρώτικα αισθήματά του, και με τρόπο που έδειχνε ότι δεν πιστεύει αυτά τα πράγματα, ότι δηλαδή υπάρχουν τέτοια άνθρωποι που με το αζημίωτο προσφέρουν τις όποιες «υπηρεσίες» τους στον κοσμάκη, έγραψε ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τους βουλευτές και υπουργούς Παππά και Σπίρτζη. Δεν χρειάζεται άλλο. Μένει η υποψία στον κόσμο ότι για οποιαδήποτε υπηρεσία, θα πρέπει να «πληρώσουν» στους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή όλοι ίδιοι είναι. Το πέτυχαν;

 

● Γιατί θα πρέπει οι υπηρεσίες του δημοσίου να έρχονται αρωγοί στα δυσάρεστα γεγονότα και μη τα προλαβαίνουν; Αιτία για το διατυπούμενο ερωτηματικό είναι τα θλιβερά γεγονότα που μεσολάβησαν στο σεισμό που έγινε στη Λευκάδα που είχε ως παρενέργειες πολλά από τα δημόσια κτίρια, κυρίως στα σχολεία που κάνουν μάθημα τα παιδιά, να κηρυχθούν ακατάλληλα μέχρι να εξεταστεί η αντισεισμικότητά τους. Και τα παιδιά –το λέμε αυτό για το γυμνάσιο της Φιλιππιάδας για το οποίο έχουμε προσωπική γνώμη- να μη κάνουν μάθημα τουλάχιστον για τρεις μέρες μέχρι να εξεταστεί η καταλληλότητα του κτιρίου.

Παραμένει επομένως το ερώτημα, τι θα γινόταν εάν στην αρχή της σχολική περιόδου, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, του δήμου, της νομαρχίας ή της περιφέρειας, εξέταζαν τη στατικότητα των δημόσιων κτιρίων, ώστε αυτά να είναι ασφαλή σε περίπτωση σεισμού. Δεδομένου ότι όπως όλη η Ελλάδα και η περιοχή μας είναι σεισμογενής, δεν θεωρούμε ότι από τα δύσκολα η εξέταση από ειδικούς των δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα αυτών που στεγάζονται μαθητές, δηλαδή μικρά παιδιά.

Καλύτερα είναι να προλαβαίνουμε τα γεγονότα, παρά να μας προλαβαίνουν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

 

● Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε την απόφαση του δήμου Ζηρού να καθαρίσει μερικούς έστω από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων, τούτον τον καιρό μάλιστα, που ο χειμώνας καραδοκεί. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η ενέργεια αυτή του δήμου επιδοκιμάστηκε σχεδόν από όλους τους πολίτες, οι οποίοι περιμένουν και τη συνέχεια. Να καθαριστούν δηλαδή όλοι οι αγωγοί, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, δεδομένου ότι και σ’ αυτά κατοικούν άνθρωποι και μάλιστα ηλικιωμένοι. Να σημειώσουμε πάντως ότι οι βόθροι είχαν καθαριστεί προ …αμνημονεύτων χρόνων και τα νερά της βροχής σχεδόν πέρναγαν πάνω από τους αγωγούς.

 

● Στα συν της περιφέρειας Ηπείρου καταγράφεται η απόφασή της να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης Philoejenia. Ο απολογισμός της συμμετοχής είναι θετικός για την περιφέρεια και για τις περιφερειακές ενότητες οι οποίες συμμετείχαν σε ενιαίους χώρους, αλλά με δικά τους περίπτερα. Η συναντήσεις που είχαν άνθρωποι του τουρισμού με την υπουργό τουρισμού αλλά και με παράγοντες, εμπλούτισαν και τις εμπειρίες τους, αλλά συνέβαλαν αποφασιστικά στην γνωστοποίηση ότι οι τουρίστες, όποια εποχή και αν διαλέξουν να επισκεφθούν την Ήπειρο, θα περάσουν καλά, τόσο γευόμενοι τα ιδιαίτερα φαγητά της, αλλά και θα τύχουν αξιοπρεπέστατης φιλοξενία. Η συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου στην εν λόγω έκθεση, είναι από τις θετικές ενέργειες της περιφέρειας. Το μείον αφορά τις επιχειρήσεις, από τις οποίες πολύ λίγες συμμετείχαν στην έκθεση.

 

 

 

● Η ενέργεια του δημάρχου Πάργας να συναντηθεί και να συζητήσει με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του δήμου του, καταγράφεται ως μία θετική ενέργεια δημάρχου προς συνεργάτες του. Γιατί συνεργάτες του δημάρχου είναι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή του δημάρχου Πάργας, θα …συγκινήσει και τον δήμαρχο Ζηρού και θα επιδιώξει μία συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων. Και έχουν πολλά να του πουν οι τελευταίοι, δεδομένου ότι τα χωριά τους είναι τελείως εγκαταλειμμένα και ότι κάνουν οι πρόεδροι το κάνουν με δικό τους κόστος. Έχουμε κι άλλες φορές γράψει ότι ο δήμαρχος οφείλει να συναντηθεί και να συζητήσει με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων. Και αν ο ίδιος δεν μπορεί λόγω πολλών υποχρεώσεων, οφείλει να αναθέσει σε κάπιον από τους αντιδημάρχους του την υποχρέωση αυτή. Στο κάτω-κάτω και οι πρόεδροι των χωριών του δήμου έχουν ανάγκη κάπου να πουν τον πόνο τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)