Για το δεύτερο στάδιο του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Φιλιππιάδας θα συζητήσει τη Δευτέρα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζηρού και καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Αν και πολλά έχουν αλλάξει από την έγκριση της πρώτης φάσης του πολεοδομικού σχεδίου της Φιλιππιάδας, αλλαγές οι οποίες σχετίζονται με την αλλαγή του χάρτη της αυτοδιοίκησης και την εφαρμογή του Καλλικράτη, εν τούτοις η συζήτηση της Β φάσης του πολεοδομικού σχεδίου, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για την εφαρμογή του στην πόλη της Φιλιππιάδας. Γι’ αυτό και οι προτάσεις των πολιτών είναι σοβαρή υπόθεση, αφού απ’ αυτές θα εξαρτηθεί τι ακριβώς επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών και ακόμα προς ποια κατεύθυνση θέλουν να αναπτυχθεί η Φιλιππιάδα. Δεν αναιρείται φυσικά η γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, η οποία στην υπόθεση του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι καθοριστική.

Μπορεί το Πολεοδομικό Σχέδιο που θα παρουσιάσει το γραφείο το οποίο το εκπόνησε να έχει ατέλειες. Πλην όμως είναι καλύτερο ένα πολεοδομικό σχέδιο με ατέλειες, παρά μια πόλη χωρίς καθόλου πολεοδομικό σχέδιο. Οι ατέλειες μπορεί να διορθωθούν, ενώ η παντελής έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για έναν σύγχρονο δήμο.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα πολεοδομικού σχεδιασμού της Φιλιππιάδας, είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια, τη δεκαετία του ’80 επί δημαρχίας Βησσάρη Χήτα και είχε απορριφθεί από τους πολίτες.

Η πρόσκληση που απευθύνεις τους πολίτες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Χασίδης, αναφέρει ότι η συζήτηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)