Η ένταξη του δήμου Αρταίων στον σύνδεσμο δήμων Ιαματικών Πηγών, είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία του γειτονικού δήμου, ο οποίος διαβλέπει ότι η ένταξή του αυτή θα αποφέρει κέρδη στον τόπο από την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Χανοπούλου, τα οποία και προέβαλε ως πλεονέκτημα. Τα δε κέρδη θα προέλθουν από τον ιαματικό-ιατρικό τουρισμό, τον οποίον ο δήμος Αρταίων φιλοδοξεί να αναπτύξει.

Στην ίδια λογική θα πρέπει να κινηθεί και ο δήμος Ζηρού, μιας και το Χανόπουλο βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια του δήμου και μπορεί να αξιοποιηθεί. Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Αρταίων, μπορεί και ο δήμος Ζηρού να ωφεληθεί από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο. Φυσικά απαιτείται και η καλή συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να προσφέρουν στους τουρίστες κάτι διαφορετικό.

Ο δήμος της Πρέβεζας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί τα ιαματικά λουτρά τα οποία διαθέτει στην πόλη της Πρέβεζας, δεν βγήκε ζημιωμένος. Αντίθετα μάλιστα.

Για το δήμο Ζηρού, ο οποίος καθημερινά φθίνει οικονομικά, είναι μια καλή ευκαιρία η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Χανοπούλου και η ένταξη του δήμου Αρταίων στον σύνδεσμο των δήμων που διαθέτουν Ιαματικές πηγές. Θα πρέπει να την αξιοποιήσει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)