Η πονεμένη αυτή ιστορία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ας πούμε ότι πιθανόν να ξεκαθαρίσει τώρα με την καταγραφή τους από το αρμόδιο υπουργείο. (Για να εξηγηθούμε, δεν θεωρούμε ότι όλες οι Μ.Κ.Ο. δημιουργήθηκαν για να «φάνε λεφτά». Γιατί υπάρχουν Μ.Κ.Ο. που πραγματικά προσφέρουν κοινωνικό έργο, είτε στην αλληλεγγύη, είτε με άλλους τρόπους τους οποίους οι συμμετέχοντες κρίνουν σωστές).

Οι ιστορία των Μ.Κ.Ο. δεν προδιαγράφεται …ηρωική. Καθ’ ότι δεν είναι λίγες εκείνες που δημιουργήθηκαν απλά και μόνο για να πάρουν κάποια δάνεια –και αγύριστα- ή να επιδοτηθούν από κάποια υπουργεία, χωρίς καμία διαφάνεια, χωρίς ποτέ να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς ποτέ να καταθέσουν ένα απολογισμό που να λέει τι έκαναν και πού χρησιμοποίησαν τα χρήματα που πήραν. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα και είναι γνωστό ότι υπήρξε Μ.Κ.Ο που είχε …επίδοση στο …ποντίκι που εξαφανίζεται, ή άλλη που θα έβγαζε τις βόμβες από τον πόλεμο του …Βιετνάμ, ή τρίτη που θα διέδιδε τη Χριστιανή θρησκεία στους …Μογγόλους ή δεν ξέρω πού αλλού.

Είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι, αυτοί δηλαδή που συντάσσουν τον κατάλογο των υπαρκτών Μ.Κ.Ο., να πουν στον κόσμο πόσες ήταν οι Μ.Κ.Ο, πού δραστηριοποιήθηκαν και πόσα χρήματα πήραν από επιδοτήσεις και από προγράμματα που αφορούσαν την παρουσία σωστών Μ.Κ.Ο. Γιατί διαφορετικά θα αιωρείται η καχυποψία ότι όλες οι Μ.Κ.Ο. έπαιρναν χρήματα και δεν έδιναν  λόγο σε κανέναν, αφού όσα έπαιρναν τα χρησιμοποιούσαν για προσωπικά τους οφέλη. Και είναι γνωστό ότι μία Μ.Κ.Ο. γίνονταν με πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο συγγενικά πρόσωπα, τα οποία φυσικά και συμφωνούσαν με τις …δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο.

Ο κόσμος περιμένει να μάθει τα έγιναν και πού πήγαν τα εκατομμύρια (να μη πω παραπάνω) ευρώ που συνέρρευσαν στα ταμεία των Μ.Κ.Ο. Δηλαδή περιμένει να μάθει την αλήθεια. Και αν τα χρήματα δεν πήγαν για εκεί που προορίζονταν, θα πρέπει να τα επιστρέψουν στον κρατικό κουρβανά εκείνοι που τα πήραν.

Δεν αντέχει άλλο ο κοσμάκης το «δούλεμα» μερικών που τρώνε και πίνουν «εις υγείαν των κορόϊδων».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)