● Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη ” Philoxenia” Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ” Philoxenia” που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας κινήθηκε φέτος σε διαφορετικό πλαίσιο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η προβολή της  ήταν θεματική  και μάλιστα για  την καινοτόμο παρουσίαση και τις προωθητικές ενέργειες της βραβεύτηκε από τη ΔΕΘ HELEXPO. Παράλληλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έκθεση.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στόχευσε στην ολοκληρωμένη  προβολή της Ηπείρου σε διαφορετικές ενότητες και ενδιαφέροντα, ήτοι ‘Ήπειρος της Γεύσης”, “Ήπειρο της Δράσης”, “Ήπειρος του Πολιτισμού και της Παράδοσης”, “Ήπειρος των Ακτών”, “‘Ηπειρος των Βουνών και της Άγριας Φύσης”.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν Δήμοι και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρηματίες – εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων με  tour operators από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, καθώς και με μεμονωμένους επισκέπτες της Έκθεσης.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η προβολή προϊόντων των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στη δράση προβολής “Ήπειρος της γεύσης”, που έγινε με τη συμβολή και την προσωπική παρουσία της κ. Ελένης Κολιοφώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Αγροδιατροφικών, Τουριστικών και Πολιτιστικών Αναζητήσεων, το οποίο εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα της ” Philoxenia”, η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, παρέθεσε cocktail party σε δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο χώρο της ΔΕΘ, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, που καλύπτει τα ενδιαφέροντα και των τεσσάρων εποχών του χρόνου.

Το “παρών” στην Έκθεση έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη  και ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου.

 

● Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Με δυο προϋποθέσεις η ειδική υπηρεσία διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, διατυπώνει – με έγγραφο που διαβίβασε στο Ε.Κ.Α.Β. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης που αφορά την προμήθεια 11 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των 11 ασθενοφόρων ανέρχεται σε 658.234,50 ευρώ.

 

 ● Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Δεκεμβρίου 2015 Η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 07-12-2015. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 14-12-2015.

 

● Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015 Στις 18.11.2015, στο Δημαρχείο του Maastricht Ολλανδίας, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», ως Έργο Καλής Πρακτικής στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015).

Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου το βραβείο παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Αλέξανδρο Γέροντα, προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Νικόλαο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

 

● Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου Το υψηλό ενδιαφέρον των φορέων της περιοχής αλλά και των κατοίκων για τα οινικά προϊόντα -αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου- καταδείχθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το βράδυ της Πέμπτης.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο με

τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013.

Η ημερίδα έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα, ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων αλλά και απόδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε μία ουσιαστική παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα προβολής των τοπικών οινικών προϊόντων πέρα από τα γεωγραφικά όρια των Ιωαννίνων.

Εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος από τους εταίρους, ξεχώρισαν οι ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων οι οποίοι ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα των αμπελώνων της Ηπείρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας. Μίλησαν οι Κωνσταντίνος Μπακατσέας, ο γεωπόνος Διονύσιος Γραμματικός, ο Ιωάννης Κουλελής και η Κωνσταντίνα Ζέκα-Πάσχου διδάκτωρ βιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)