● Δολοφονία ο θάνατος ηλικιωμένου στη Λυγιά. Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 6 το απόγευμα των Χριστουγέννων στη Λυγιά της Πρέβεζας και αρχικά ο θάνατος του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 56χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως τραυμάτισε θανάσιμα με στιλέτο τον άτυχο ηλικιωμένο.

Ειδικότερα, αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας από συγχωριανούς του.

Οι συγγενείς του πίστεψαν πως πέθανε από φυσικά αίτια, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μέσα στην νύχτα, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τραύματα στην πλάτη. Κατά την μεταφορά της σωρού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο ηλικιωμένος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο πιθανόν στιλέτο. Αμέσως, ενημερώθηκε η Ασφάλεια της Πρέβεζας και οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση στοιχείων πληροφοριών και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 56χρονου .

Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να πλύνει τα ρούχα που φορούσε και το στιλέτο, καθώς επίσης να κάψει τα υποδήματά του, με σκοπό να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του. Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε εμπρησμό αυτοκινήτου, που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα, καθώς και σε φθορές σε μνήματα που έγιναν χθες το πρωί σε νεκροταφείο στη Λυγιά Πρέβεζας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης παλαιότερα αντιμετώπισε σοβαρή ψυχική νόσο, ενώ από την κατάθεση του δεν προκύπτει κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια .

Ο 56χρόνος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.

 

● Με την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συναντήθηκαν οι τρίτεκνοι. Στην αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης έθεσαν τα προβλήματά τους οι τρίτεκνοι, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με την υφυπουργό στις 18 Νοεμβρίου. Ανάμεσα στα αιτήματα των τρίτεκνων είναι και η εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, θετικά μέτρα για τη μετακίνηση των τρίτεκνων με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και οι δυνατότητες των συλλόγων των τρίτεκνων να συμβάλουν στην εφαρμογή του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)