Καλό θεωρείται από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου, κυρίως για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών. Στην προσπάθεια αυτή του δήμου υπάρχουν βεβαίως και οι γκρίνιες, οι οποίες προφανώς και δεν είναι «άνευ περιεχομένου». Και οι γρίνιες έχουν να κάνουν με την επιλογή της κεντρικής πλατείας για το σύνολο των εκδηλώσεων.

Οι παριστάμενοι, και κυρίως οι γονείς των μικρών παιδιών, λένε πως η επιλογή της κεντρικής πλατείας ήταν λάθος, γιατί δεν εξυπηρετεί όσο θα έπρεπε τους πολίτες που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Κι αυτό γιατί και ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά και γιατί υπάρχουν κι άλλες πλατείες στις οποίες ο δήμος θα έπρεπε να αξιοποιήσει για μερικές τουλάχιστον από τις εκδηλώσεις. Υποδεικνύουν μάλιστα την πλατεία που είναι απέναντι από το Κέντρο Υγείας και η οποία προσφέρονταν άνετα.

Οι γρίνιες αυτές των πολιτών σίγουρα δεν είναι σκόπιμες, αλλά υποβοηθητικές στις επιλογές του δήμου για τις γιορτές των επόμενων χρόνων. Τις οποίες και θα πρέπει η δημοτική αρχή να λάβει στα σοβαρά υπόψιν.

Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι όλοι οι δήμοι της Ηπείρου, κάτι εορταστικό είχαν να παρουσιάσουν. Σε πολλούς απ’ αυτούς ακούστηκαν και πικρόχολα σχόλια, όπως για παράδειγμα για τον δήμο Αρταίων ακούστηκε ότι δεν θα έπρεπε να βάλει εισιτήριο για την είσοδο των μικρών και των γονέων τους στο Κάστρο της πόλης όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις. Και επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι τα σχόλα προήλθαν από ανθρώπους οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δήμοι έχουν έξοδα για να στήσουν μια γιορτή. Και όπου υπήρχε εισιτήριο για την είσοδο, τμήμα αυτών των εξόδων προσπάθησαν οι δήμαρχοι να αντιμετωπίσουν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)