Σε πολλά θέματα μπορεί να έχουν αγαστή συνεργασία η ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ (το πρώτο σημαίνει Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το δεύτερο σημαίνει Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), σε ένα όμως κοντεύουν να …βγάλουν τα μαχαίρια.Πρόκειται για τη διαχείριση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και ερίζουν γι’ αυτό τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ, που θέλουν να διαχειριστούν, κάθε μία για τον εαυτό της, τα εν λόγω κονδύλια. Είναι ο λόγος για τον οποίον ήρθαν σε αντίθεση οι δύο πρόεδροι των ενώσεων, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα μετεκλογικά είχαν συνεργασία.

Ο μεν πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης (που φερόταν και ως διεκδικητής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας) είπε ότι η ΕΝΠΕ δια του προέδρου της (κι αυτός γαλάζιος είναι) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλειστούν από τη διαχείριση των κονδυλίων οι δήμοι, ο δε πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός λέει ότι αυτά όλα είναι υπερβολές και ότι μπορεί να γίνει μοιρασιά των κονδυλίων και στους δήμους και στις περιφέρειες.

Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει η διαφωνία των δύο πλευρών. Εκείνο που πάντως χαρακτηρίζει τις δυο πλευρές είναι ότι ερίζουν για τη διαχείριση των χρημάτων, τα οποία εξουσιοδότησε η κυβέρνηση να διαχειριστούν. Και αυτό είναι κακό για τους πολίτες.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)