Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την αδιαφορία που επέδειξε η ΔΕΗ για τα σπίτια που είχε αναγείρει στο φράγμα του Λούρου, κοντά στον Άγιο Γεώργιο και τα άφησε έρμαια της τύχης τους με αποτέλεσμα, ερημωμένα πλέον να πέσει η σκεπή από τα περισσότερα και να κινδυνεύουν να καταρρεύσουν ολοκληρωτικά.

Ο συνοικισμός της ΔΕΗ την εποχή της άνθησής του έσφυζε από ζωή και εκτός από τις πολλές οικογένειες των εργαζομένων, είχε και πολλά μικρά παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο στη Φιλιππιάδα. Η ζωή στον οικισμό διήρκησε γα πολλά χρόνια και μέχρι την πλήρη εγκατάλειψή του δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι ζητούσαν από την διοίκηση της ΔΕΗ να τους παραχωρήσει κάποιο από τα οικήματα προκειμένου να στεγαστούν (γιατί πολλοί υπάλληλοι της ΔΕΗ διέμεναν σε νοικιασμένα σπίτια).

Τα χρόνια πέρασαν, μαζί και η εγκατάλειψη των σπιτιών (τα οποία ομολογουμένως ήταν πολύ όμορφα), από τα οποία πλέον έχουν απομείνει μόνο οι σκελετοί, οι στέγες έχουν πέσει, τα ίδια δε κινδυνεύουν με την πολύχρονη φθορά τους.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η ΔΕΗ εγκατέλειψε τα σπίτια του οικισμού. Θα μπορούσε να τα νοικιάσει σε ανθρώπους οι οποίοι κατά καιρούς ζητούσαν να ενοικιάσουν ένα σπίτι και δεν έβρισαν, ή εν πάση περιπτώσει να τα προστατέψει από την κατάρρευση. Τίποτα απ’ αυτά δεν έκανε με αποτέλεσμα ένας πανέμορφος τόπος να μετατρέπεται σε κρανίου τόπο και τα σπίτια να είναι αφημένα στην τύχη τους και στην κατάρρευσή τους.

Να ελπίσουμε ότι κάποιος από τη ΔΕΗ θα ευαισθητοποιηθεί και θα δώσει λύση στην εγκατάλειψη, όσο είναι ακόμα κειρός;

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)