● Με εκδηλώσεις αποχαιρετά το 2015 ο «Μακρυγιάννης». Με μια εκδήλωση πολιτιστικής ανασκόπησης και μουσικού οδοιπορικού καλούν τους Αρτινούς να αποχαιρετήσουν το περιπετειώδες 2015 και να υποδεχτούν με αισιοδοξία το 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και η «Πολιτών Παρέμβαση» Άρτας.

Η εκδήλωση, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μακρυγιάννη, θα ξεκινήσει με μια σύντομη συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα μνημεία, οι αρχαιότητες και το Ξενία. Η συζήτηση θα συνδυαστεί με προβολή εικόνων στις οποίες αποτυπώνεται η ομορφιά των μνημείων. Και θα κλείσει με μουσικά κομμάτια που όλοι αγαπήσαμε και θα ερμηνεύσουν ο Βαγγέλης Κοτρώτσιος και ο Χρήστος Βλαχοπάνος.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ένα ποτό και συζήτηση στην κάτω αίθουσα του Συλλόγου.

 

 

● Το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση παρουσίασε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ο Πανηπειρώτικος σύλλογος Ασπροπύργου και πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα βιβλία του «Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα» και «Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!», των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Μίλησαν για τον συγγραφέα και το έργο του οι κ. Βασίλης Βενέτης, Λευτέρης Γείτονας και Διονύσης Παπαχρήστος, ενώ τους παριστάμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ζηκόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Δόσης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα και τσίπουρο και ακολούθησε γλέντι και χορός με τη μουσική κομπανία των «Λαλιτάδων».

 

● Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ηπειρώτες Περιστερίου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στη Σάλλα Παράδεισος στο Περιστέρι  το ηπειρώτικο αντάμωμα-πανηγύρι της ‘Ενωσης Ηπειρωτών Περιστερίου. Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ηπειρωτών Περιστερίου ”Ο Πύρρος”  Ζήκος Κόντης καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε όλους όσους συνδράμουν στο έργο του Συλλόγου. Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Κώστας Κωνής. Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι Ηπειρωτικών συλλόγων και ενώσεων και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων από άλλες περιοχές της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον δήμο Περιστερίου. Χόρεψαν τα χορευτικά της Ένωσης, τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν.

 

● Την πίτα του κόβει ο σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρεβέζης. Εκδήλωση ηπειρώτικου ανταμώματος η οποία θα συνοδευτεί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικςη πίτας, διοργανώνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 9,30 το βράδυ στο κέντρο «Αγρίμια» (οδός Λιοσίων9 και Μάγερ) ο σύλλογος Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρέβεζας. Τη μουσική κάλυψη ανέλαβαν οι Γιάννης Καψάλης, Γίωτα Γρίβα, Μάκης Τσίκος και πολλοί άλλοι Ηπειρώτες καλλιτέχνες.

 

● Γεύμα αγάπης από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών. Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου διοργανώθηκε τα μεσημέρι του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου το «γεύμα Αγάπης» που παρέθεσε η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών στο χώρο της εκκλησία του Αγίου Βλασίου Αχαρνών με τη συνεργασία και άλλων αποδημικών συλλόγων της περιοχής, αλλά και του δήμου Αχαρνών. Μετά τη διανομή του φαγητού, ακολούθησε Ηπειρώτικο γλέντι με χορούς από τα χορευτικά των αποδημικών συλλόγων. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί επίσημοι της περιοχής Αχαρνών καθώς επίσης και εκπρόσωποι κομμάτων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)