● Η στήλη συμπαρίσταται στο πένθος των οικείων της για τον θάνατο της Ευτυχίας Τσαμποδήμου. Ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, που μέσα της δεν είχε κακία για κανέναν.
- Ο γράφων είχε την τύχη να τη γνωρίσει προσωπικά και να τιμηθεί με τη φιλία της. Μια γνωριμία που είχε να κάνει με την αναζήτηση κοινής συνισταμένης στα προβλήματα της κοινωνίας.
- Για τα οποία η Ευτυχία Τσαμποδήμου πάλεψε σε όλη της τη ζωή, με όλα τα μέσα που διέθετε.
- Ας πάει στο καλό. Θα τη θυμούνται οι φίλοι της και όσοι πορεύτηκαν μαζί της στα μονοπάτια της αναζήτησης μιάς καλύτερης ζωής.
● Μαθαίνω ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα για τις επαναληπτικές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.
- Και ενώ στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε δώσει το (τηλεφωνικό) παρόν στους «δικούς» του, και τους έλεγε ότι θα πρέπει να ψηφίσουν τον Τζιτζικώστα, οι πληροφορίες μου λένε ότι τώρα έχει εξαφανιστεί τελείως.
- Μάταια οι δικοί του προσπαθούν α επικοινωνήσουν μαζί του για να πάρουν «γραμμή». Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μάλιστα από το περιβάλλον του λέγεται ότι δεν …ασχολείται τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.
- Μερικοί την απουσία του ερμήνευσαν ως υποστήριξη στον Μητσοτάκη, επειδή οι …Μεϊμαρικοί δεν του φέρθηκαν καλά στον πρώτο γύρο.
- Και τον κοίταζαν με μισό μάτι, επειδή ήξεραν ότι είναι υποστηρικτής του Τζιτζικώστα.
● Είπα και ‘γω. Δεν θα βρισκόταν ένας Χριστιανός να πει ότι η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων δεν ήταν αντικειμενική και ότι εκεί στο υπουργείο είχαν πάρει τις αποφάσεις τους να τους διώξουν;
- Και να που βρέθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων ο κ. Λάμπρος Γεωργόπουλος και το είπε ξεκάθαρα.
- Όπως ξεκάθαρα είπε ότι ο ίδιος αλλά και άλλοι διοικητές νοσοκομείων, είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αποζημίωση για λόγους ηθικής και επαγγελματικής αποκατάστασης.
- Και τα χρήματα που θα πάρει από την αποζημίωση θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χαρά που θα κάνουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα…
● Είπα και ‘γω. Φτωχοί άνθρωποι είναι, να μη ζητήσουν και τα αναδρομικά τους που τα δικαιούνται άλλωστε, αφού το λέει ο νόμος;
- Και ω του θαύματος, 117 πρώην βουλευτές προερχόμενοι από τα κόμματα του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ζητάνε να πάρουν πίσω την τιμή τους, η οποία ανέρχεται σε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ.
- Η τιμή τους κυμαίνεται περί τα 100.000 ευρώ στον καθένα, ανάλογα με το πόσα χρόνια θήτευσαν στη βουλή ως βουλευτές του κόμματός τους.
- Α, όλα κι όλα. Το νόμιμο είναι και ηθικό. Τι κι αν η πλειονότητα των Ελλήνων ζει μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια. Τι κι αν τα οικονομικά της πατρίδας δεν πάνε καλά.
- Αυτοί, ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν για την πατρίδα. Και τώρα που τους χρωστάει η πατρίδα μερικές χιλιάδες ευρώ, που μεταφράζονται σε μερικά εκατομμυριάκια, κάνει την …πάπια;
- Αυτό δεν το χωράει ο νους των 117 συνταξιούχων βουλευτών. Γι’ αυτό και φτωχοί καθώς είναι, ζητάνε από την πεθαμένη –κυριολεκτικά- οικονομία της Ελλάδας, να τους καταβάλει το ποσό που τους αναλογεί.
- Καθ’ ότι ας πρόσεχε. Όταν έφτιαχνε τους νόμους ότι οι μισθοί των βουλευτών θα είναι ίσοι με αυτούς των ανωτάτων δικαστικών ήταν καλά.
- Τώρα ας γευτεί το αποτέλεσμα. Οι συντάξεις των βουλευτών είναι συντάξεις. Και δεν πρέπει να τις πειράξει κανένας.
- Ακόμα κι αν οι συνταξιοδοτούμενοι είναι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ. Γιατί και για τη νέα κατάσταση, φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
- Η οποία ως γνωστόν κυβερνούσε από το 1975 και δώθε.
● Στην ακριτική Κόνιτσα δεν μπορούν να πάνε όσοι από τους βουλευτές ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, αφού ο Άγιος Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, τους κήρυξε ανεπιθύμητους.
- Και φυσικά θεωρεί ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι κατάπτυστο. Τυχερός στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης.
- Άρα μπορεί άνετα να πάει στην Κόνιτσα και να πάρει τα ευχές του Αγίου, αφού στην ακριτική αυτή Μητρόπολη δεν θεωρείται ανεπιθύμητος.
- Στην Κόνιτσα μπορεί ακόμα να πάει και να πάρει τις ευχές του Αγίου Δρυϊνουπόλεως ο βουλευτής της Ν.Δ. Ηγουμενίτσας Βασίλης Γιόγιακας, ενώ μπορεί μεν να επισκεφθεί την Κόνιτσα χωρίς όμως να μπορεί να πάρει τις ευχές του Μητροπολίτη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άρτας Γιώργος Στύλιος.
- Ο οποίος όταν ψηφίζονταν το νομοσχέδιο, είχε δουλειά στην εκλογική του περιφέρεια στην Άρτα και γι’ αυτό απουσίαζε από τη Βουλή την κρίσιμη ώρα.
● Για να μη ξεχνιόμαστε. Τρακόσια και πάνω εκατομμύρια ευρώ χρωστάνε σε δάνεια τρεις μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
- Είναι οι ίδιοι σταθμοί που αδιαλείπτως εκεί κοντά στις 8 το βράδυ, αλλά και σε όλο τους σχεδόν το πρόγραμμα, λένε ότι για την οικονομική κρίση φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλο και εσύ ο ίδιος.
- Πως οι κυβερνώντες και όσοι τους ακολουθούν δαιμονοποιούν την επιχειρηματικότητα, στην οποία οι επιχειρηματίες των εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών έχουν σοβαρό και σωστό παρελθόν.
- Είναι οι ίδιοι σταθμοί που δεν έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τη χρήση των κρατικών τηλεοπτικών αδειών, ενώ ταυτόχρονα κουνάνε το δάχτυλο σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους.
- Δεν φαντάζομαι να θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Και να ξέρετε ότι οι επιχειρήσεις τους «έπεσαν έξω», όχι οι ίδιοι.
- Τι έχει πάθει συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός και προωθεί τόσο πολύ τον Μητσοτάκη. Και μάλιστα τον προωθεί πολύ αντικειμενικά.
● Τους μάλωσε τους δημάρχους της Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης και αρμόδιος επί του τουρισμού Στράτος Ιωάννου, στην παρουσίαση του προγράμματος της περιφέρειας για τον τουρισμό.
- Και είπε ότι τόσο οι δήμοι όσο και οι επιχειρηματίες του τουρισμού, δεν συνέδραμαν τις προσπάθειες της περιφέρειας στον τομέα αυτόν.
- Και έβλεπες σε μία έκθεση να είναι περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου και περίπτερο ενός δήμου της Ηπείρου.
- Δεν ξέρω αν γελούσαν οι επισκέπτες των εκθέσεων, αλλά σε πολλούς δεν είχε κάνει καλή εντύπωση αυτή η εικόνα.
- Θα λέγαμε ότι συμφωνούμε με τον περιφερειάρχη και καλά έκανε και μάλωσε τους δημάρχους. Καλά θα κάνει όμως να δώσει να καταλάβουν πολλοί ότι η περιφέρεια δεν θα ανεχθεί στο μέλλον να υπάρχουν δύο εκθέσεις σον ίδιο χώρο.
● Θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη οι διοικητές των νοσοκομείων και θα διεκδικήσουν αποζημίωση, αφού η σύμβαση που υπόγραψαν λήγει στο τέλος του 2016.
- Το μόνο που δεν μας λένε οι πρώην διοικητές των νοσοκομείων είναι ποιος υπουργός ήταν αυτός με τον οποίον υπόγραψαν τη σύμβαση και πώς αξιολογήθηκαν για τις θέσεις που κατείχαν.
- Μεταξύ αυτών (γράφτηκε ότι) είναι και ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Γεωργάκος. Ενώ (γράφτηκε ότι) δεν είναι πρώην διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Νίκος Κατσακιώρης (για τον οποίον λέγεται ότι αξιολογήθηκε να παραμείνει στη θέση του, αλλά ο ίδιος δεν το θέλησε επειδή είχε υποβάλλει την παραίτησή του).
● Τι ακούγεται. Ότι σε κάποιον δήμο θα έχουμε ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων στο νέο έτος; Και τι θα πει αυτό δηλαδή, ότι οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι θα εκπροσωπούσαν την τοπική κοινωνία στο δήμο τους αν δεν κατέβαιναν με τον εν λόγω συνδυασμό;
- Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι στεναχωρήθηκαν από κάτι άλλο; Σαν ας πούμε επειδή δεν είδαν φως για να πάρουν και εκείνοι κάποιο αξίωμα -με το αζημίωτο βέβαια;
- Μήπως θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφι όταν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες;
- Εκείνο πάντως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων, δεν αφορά τον δήμο Ζηρού.
● ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Βασίλη Λεοντίδη Θεσσαλονίκη, Ελευθερία Τσιληπήρα Θεσσαλονίκη, Τάκη Γεωρσπύρο Γρεβενά, Ηρακλή Παναγιωτίδη Αθήνα, Αφροδίτη Ιωαννίδη Καναδά. Οι ταχυδρόμοι και φέτος έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ευχές, γράμματα και προ πάντων τις συνδρομές τις παρέδωσαν στον παραλήπτη, χωρίς καθυστερήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που σκεφτήκατε ότι πρέπει να ζήσει και ετούτη η εφημερίδα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)