του Νίκου Μωραΐτη

Τελευταία μέρα του 2015, και μακάρι να ξημερώσει ένας χρόνος που όλοι αυτοί οι διαμεσολαβητές του δίκιου των τραπεζών, των ισχυρών, των ολίγων θα περάσουν στα αζήτητα της Ιστορίας.

Τελευταία μέρα κι αυτοί συνεχίζουν να εξυφαίνουν τα παλιά τους σενάρια, σαν να μην ψηφίσαμε τρεις φορές μέσα στο 2015.

Από τις στήλες τους και τα παράθυρά τους, σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα. Κοιμούνται και ξυπνάνε με την ελπίδα οι 153 να γίνουν 149 το συντομότερο.

Ο Λεβέντης, το γραφικό τηλεοπτικό παρατράγουδο των 90’s, έχει αναχθεί σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Ο Καραγκιόζης Νέστορας, το νέο έργο που προβάλλεται στις οθόνες μας. Ο γέρων σοφός.

Έτσι είναι, αν έτσι θέλει η τηλεόραση. Εδώ κατάφεραν να παρουσιάσουν ως αρχηγό κόμματος το απέραντο κενό του Σταύρου Θεοδωράκη, στον Λεβέντη θα κολλήσουν;

Τελευταία μέρα και ό,τι τρομοκρατικό φαντασιώνεται κανείς για το ασφαλιστικό γίνεται οκτάστηλο. Ό,τι πιο ήπιο, θάβεται. Λες και δεν ξέρει ο κόσμος ποιοι οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα σε χρεοκοπία…

Τελευταία μέρα και βγαίνουν οι κονδυλοφόροι του συστήματος να ψέξουν τους λίγους που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως «αυλικούς». Αυτοί, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, ταΐζοντας τις φυλλάδες τους με κρατικό χρήμα και κάλπικο lifestyle, κατηγορούν πέντε – δέκα μοναχικές πένες που από περιφερειακά μέσα έχουν το… θράσος να υπερασπίζονται την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κατάπιαν τόσο Άδωνη και Βορίδη, τόσο Μπαλτάκο και Πλεύρη αμάσητους, αλλά τους κάθεται στο λαιμό ο Καμμένος ο «ακροδεξιός». Κι όμως, γράφε γράφε, κάτι μένει.

Κι από την άλλη, μούγκα για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, μούγκα για την ανακήρυξη -για πρώτη φορά- έλληνα πρωθυπουργού ως του προσώπου της χρονιάς από τη μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα. Ειδήσεις που τις μαθαίνουμε ξώφαλτσα, σαν σε κρυφό σχολειό, αφού τα συστημικά ΜΜΕ σπεύδουν να τις θάψουν.

Τελευταία μέρα και απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA κατέβηκαν στους δρόμους γιατί το κανάλι τούς χρωστάει δεδουλευμένα ενός έτους! Πρόσωπα γνώριμα ανάμεσά τους, ηθοποιοί των σίριαλ του «μεγάλου καναλιού». Γιατί φαίνεται ότι για το MEGA τα σίριαλ και οι ηθοποιοί δεν είναι παρά κομπάρσοι για να συμπληρώνουν το χρόνο πέριξ του πρωταγωνιστή, του μεγάλου Πρετεντέρη.

Τελευταία μέρα, και μακάρι να ξημερώσει ένας χρόνος που όλοι αυτοί οι διαμεσολαβητές του δίκιου των τραπεζών, των ισχυρών, των ολίγων θα περάσουν στα αζήτητα της Ιστορίας. Μακάρι αυτός ο χρόνος να είναι το ’16 που ξημερώνει.

Νίκος Μωραΐτης

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)