Πάνω από 300 αναγγελίες αυτοκτονίας στο Διαδίκτυο ερεύνησε το 2015 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ έχει σώσει 1.424 από το 2004 όταν και ιδρύθηκε μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας, μέσω διαδικτύου.

Το συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόλις διαπιστωθεί ανάρτηση ή περιέλθει πληροφορία σχετικά με αναγγελία πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου ή λοιπών τεχνολογικών πληροφοριών και επικοινωνιών, ακολουθεί ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα.

Η έρευνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες ιστοσελίδες και τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών-υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ατόμου που κινδυνεύει και ενημέρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα και στη συνέχεια να του παρασχεθεί κατάλληλη υποστήριξη.

Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει βραβευθεί για το συγκεκριμένο έργο της από την Ακαδημία Αθηνών και από το υπουργείο Παιδείας.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)