Η προσπάθεια συνολικά της κοινωνίας της Πρέβεζας να δει την Αρχαία Νικόπολη να αναγνωρίζεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θεωρείται εδώ και μήνες «παγωμένη».

Η συγκεκριμένη προσπάθεια που ξεκίνησε με αρκετές περγαμηνές εδώ και κάποια χρόνια, έχει μείνει στάσιμη καθώς η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να «τρέξει» την υποψηφιότητα δε συνεδριάζει, αφού έχει μείνει «ακέφαλη», λόγω συνταξιοδότησης της Προέδρου και κατά συνέπεια πρέπει να υπάρξει αντικατάστασή της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, είχε συζητήσει το θέμα με τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, όταν τον Μάιο του 2015 είχε επισκεφθεί την Πρέβεζα Ωστόσο μεσολάβησαν εκλογές και αρμόδιος Υπουργός από το Σεπτέμβριο είναι ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος πρέπει να ενημερωθεί εκ νέου.

Πάντως εντός του μηνός και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, όσο και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, θα επισκεφθούν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα έχουν επαφές, μεταξύ άλλων και για το θέμα της Αρχαίας Νικόπολης και την αναγνώρισή της ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)