Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι από τα χωριά Αμπέλια και Αμμότοπος που την περασμένη Δευτέρα το πρωί κατέφτασαν στο δημαρχείο της Άρτας για να γνωστοποιήσουν στον δήμαρχο ένα πρόβλημα που τους απασχολεί και που ακούει στο όνομα επέλαση ανεπιτήρητων βοοειδών που τους έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη.

Οι 60 περίπου κάτοικοι των δύο χωριών έφτασαν στο δημαρχείο για να πουν στο δήμαρχο το πρόβλημα τους, για τα ανεπιτήρητα ζώα που σε αγέλες μπαίνουν στα κτήματά τους, στους κήπους τους, ακόμα και στις αυλές των σπιτιών τους και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο κατά τα λεχθέντα κατοίκου που συμμετείχε στη διαδήλωση. Έχουν μάλιστα εντοπίσει ότι τα ανεπιτήρητα ζώα επελαύνουν από το Γρίμποβο και το Κορφοβούνι, κυρίως τη νύχτα και επιφέρουν την καταστροφή σε κάθε σπαρμένο χωράφι ή κήπο, καταστρέφοντας ακόμα και τις περιφράξεις που υπάρχουν. Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι επεσήμαναν ότι το πρόβλημα χρονίζει και ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν ελήφθη κανένα μέτρο αντιμετώπισής του. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσουν τη βοήθεια του δημάρχου.

Ο δήμαρχος Άρτας, συμφώνησε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δήλωσε ότι συμπαρίσταται στους θορυβημένους κατοίκους του Αμμοτόπου και των Αμπελίων, ενώ στην επιτροπή κατοίκων που τον επισκέφθηκε και είχε μαζί του συνάντηση, παρέσχε στοιχεία για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πάντως αποφασίστηκε να κατατεθεί από τον δήμο μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ πρόκειται να κληθούν αρμοδίως οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες να δώσουν εξηγήσεις για τη μη επιτήρηση των ζώων τους.

Τα οποία εκτός της καταστροφής που προκαλούν στα κτήματα και στους κήπους των κατοίκων των δύο χωριών, είναι πολύ πιθανόν να γίνουν αιτία και τροχαίου ατυχήματος, ιδίως τις βραδινές ώρες, που είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από τους οδηγούς.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)