Και άλλη εταιρεία, ανάμεσα στις πολλές, πιάστηκε να προωθεί στην αγορά προϊόντα τα οποία βαφτίζει Ελληνικά, ενώ τα έχει εισάγει από γειτονικές χώρες. Το κόλπο είναι παλιό, πλην όμως αποδοτικό. Διάφορες εταιρείες κολλάνε Ελληνικές ετικέτες στα προϊόντα που εισάγουν από χώρες του εξωτερικού, σε τιμή μάλιστα πολύ χαμηλότερη από αυτήν που θα αγόραζαν το ίδιο προϊόν από Έλληνες παραγωγούς και το πουλάνε ως Ελληνικό, κερδίζοντας μεγαλύτερα ποσά, αλλά κυρίως χωρίς να γνωρίζει ο καταναλωτής τη χώρα προέλευσης και όταν πρόκειται για αγροτικό ή κτηνοτροφικό προϊόν, χωρίς να γνωρίζει ο καταναλωτής, με ποια και πόσα φυτοφάρμακα ή κτηνιατρικά φάρμακα έχει ποτιστεί το εισαγόμενο προϊόν.

Μπορεί να συλλαμβάνονται σποραδικά μερικοί λαθρέμποροι του είδους, είναι όμως πολλοί οι οποίοι δεν συλλαμβάνονται αλλά και όταν αυτό γίνει, αθωώνονται με διάφορα τερτίπια και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα γύρω από το έγκλημα.

Γιατί για έγκλημα πρόκειται και όχι μόνο φορολογικό, αφού διοχετεύονται στην αγορά ποσότητες προϊόντων πιθανόν ακατάλληλες για τον καταναλωτή. Εκτός από την ποινή την οποία οφείλει η πολιτεία να επιβάλλει στους παράνομους εισαγωγείς, θα πρέπει να επιβληθεί ποινή και από την κοινωνία. Και τέτοια ποινή είναι η αποκάλυψη του ονόματος του επιχειρηματία και της επιχείρησης της οποίας προΐσταται. Μόνο με τον τρόπο αυτόν θα περιοριστούν οι εισαγωγές προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας από το εξωτερικό και η διοχέτευσή τους στην αγορά ως Ελληνικών.

Με την ανωνυμία δεν πρόκειται να σταματήσει το κακό. Γιατί οι ποινές που επιβάλλονται σε μερικές από τις περιπτώσεις αυτές, είναι τέτοιες που με ένα φορτίο εισαγωγής από γειτονικές χώρες, μπορεί ο κάθε παράνομος εισαγωγέας να την εξαγοράσει. Και φυσικά να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)